FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος: Την Κυριακή στην δύσκολη έδρα του Αμύντα

Ημερομηνία: 18-01-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
ELITE LEAGUE 2023-2024 / ΑΣΑ ΚΟΡΟΙΒΟΣ – ΓΣ ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ / ILIALIVE.GR)

Δύσκολη έξοδος στον Αμύντα, που έχει 6 νίκες σε 7 αγώνες στον Υμηττό

Του Κώστα Πλιάγκου

[email protected]

Ο Κόροιβος για την 17η αγωνιστική της Elite League παίζει την Κυριακή και όχι το Σάββατο στον Υμηττό με τον Αμύντα, στις 3 το μεσημέρι. Είναι το παιχνίδι που θα κλείσει την 17η αγωνιστική. Ένας δύσκολος αγώνας για την ηλειακή ομάδα καθώς είναι μεν ανώτερος από τον Αμύντα, ωστόσο η αθηναϊκή ομάδα ανέκαθεν έχει δυνατή έδρα και σχεδόν αποκλειστικά στηρίζεται στην έδρα της για να παίρνει νίκες που την κρατούν ζωντανή στη μάχη της παραμονής. Ο Αμύντας έχει μέχρις στιγμής 6 νίκες-10 ήττες και όλες οι νίκες του είναι στο Κλειστό του Υμηττού. Συγκεκριμένα, στο «σπίτι» του έχει κερδίσει Ψυχικό (66-62), Παπάγου (99-90), Πανερυθραϊκό (74-68), Μίλωνα (91-77), Αίαντα Ευόσμου (79-62) και Έσπερο Λαμία (71-64) κι έχει ηττηθεί μόνο από την Δόξα Λευκάδας στο καλάθι (58-60). Έξι νίκες σε επτά εντός έδρας αγώνες, δηλαδή.

Ο Κόροιβος από την άλλη, μακριά από την Ήλιδα έχει 3 νίκες-4 ήττες. Έχει κερδίσει Σχηματάρι (78-83), Δόξα Λευκάδας (81-82), Πανερυθραϊκό (64-86) κι έχει χάσει από Πανιώνιο, Μύκονο, Παπάγου και Μεγαρίδα. Αν η ομάδα του Δημήτρη Λιόγα παίξει δυνατή άμυνα και κρατήσει τον Αμύντα χαμηλά στο σκορ, θα είναι και το φαβορί για τη νίκη, καθώς οι κυανόλευκοι διαθέτουν ποιότητα στην επίθεση, όπου έχουν μέσο όρο 78 πόντους ανά αγώνα (4η καλύτερη επίθεση της κατηγορίας).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμύντας, που από τις αρχές Ιανουαρίου έχει στον πάγκο τον Λεωνίδα Ζούπα, που  πέρυσι ήταν βοηθός του Λιόγα στον πάγκο της αθηναϊκής ομάδας, το περασμένο Σάββατο ανακοίνωσε και μια μεταγραφή. Πρόκειται για τον 20χρονο πόιντ-γκαρντ Κώστα Κορκόντζελο, που αποκτήθηκε από τον Πανερυθραϊκό. Μάλιστα, αγωνίστηκε στην ήττα από το Ψυχικό και πέτυχε 7 πόντους σε 18 λεπτά συμμετοχής.

Από το Σάββατο στην Αθήνα

Αγωνιστικά προβλήματα για τον Κόροιβο δεν υπάρχουν και όλοι οι παίκτες είναι στην διάθεση του Δημήτρη Λιόγα. Η αποστολή θα αναχωρήσει το Σάββατο για την Αθήνα, όπου θα διανυκτερεύσει, ώστε οι παίκτες να είναι ξεκούραστοι το μεσημέρι της Κυριακής για το παιχνίδι. H ομάδα θα προπονηθεί το πρωί του Σαββάτου και εν συνεχεία θα αναχωρήσει για την πρωτεύουσα.

Οι διαιτητές

Διαιτητές του αγώνα στον Υμηττό ορίστηκαν οι Αναστόπουλος (Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου), Σκανδαλάκης (Κρήτης), Νάστος (Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου).

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 17ης αγωνιστικής της Elite League Ερρίκος Ντυνάν έχουν ως εξής:

Σάββατο 20/1

Λευκάδας 16.00: Δόξα Λευκάδας-Ελευθερούπολη (Ευφραιμίδης-Γερακίνης-Ντόγκας)

Στ. Καλαϊτζής 16.30: Πανερυθραϊκός-Χαρ. Τρικούπης (Αγγελής-Αναστασιάδης Βασ.-Γεράνιος)

Παπάγου 16.30: Παπάγου-Ηρακλής (Μαλαμάς-Λιότσιος-Κατσαπρακάκης)

Σχηματαρίου 17.00: Ερμής Σχημ.-Μίλωνας (Λουλουδιάδης-Ελευθεριάδης-Κοϊμτζόγλου)

Μεγάρων 17.00: Ν.Ε. Μεγαρίδος-Αίας Ευόσμου (Κωνσταντινίδου-Ρίζος-Μακρόπουλος)

Π. Χανιώτη 17.00: Μύκονος-Έσπερος Λαμίας (Σκαλτσής-Καλογριάς-Λεβεντάκος)

Κροίσος Πέρσης 17.00: Πανιώνιος-Ψυχικό (Μάνος-Τσαχάκης-Κονταράτος)

Κυριακή 21/1

Υμηττού 15.00:  Αμύντας-Κόροιβος (Αναστόπουλος-Σκανδαλάκης-Νάστος)

Φωτο: Ε.Ο.Κ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia