FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος: Στις 4μ.μ. το Σάββατο με Σχηματάρι

Ημερομηνία: 11-01-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ 2023-2024 / ΑΣΑ ΚΟΡΟΙΒΟΣ – ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ / ILIALIVE.GR)

Πρεμιέρα στον β΄ γύρο με ένα κομβικό παιχνίδι για την ηλειακή ομάδα

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com


Το πρωτάθλημα της Elite League επαναρχίζει το προσεχές Σαββατοκύριακο με την διεξαγωγή της 16ης αγωνιστικής και ταυτόχρονα πρώτης του β΄ γύρου και ο Κόροιβος υποδέχεται στο Κλειστό της Ήλιδας τον Ερμή Σχηματαρίου. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 4μ.μ., λόγω τηλεοπτικής κάλυψης από το ACTION 24 ολόκληρου του αγώνα. Την ίδια ώρα θα ξεκινήσει το ντέρμπι Ελευθερούπολη-Πανιώνιος, ενώ λόγω στιγμιότυπων από το ACTION 24 οι αγώνες Ηρακλής-Μύκονος, Ψυχικό-Αμύντας θα ξεκινήσουν στις 4.30μ.μ.. Οι υπόλοιποι τρεις αγώνες του Σαββάτου, που είναι Χαρ. Τρικούπης- Ν.Ε. Μεγαρίδος, Αίας Ευόσμου-Παπάγου και Έσπερος Λαμίας -Δόξα Λευκάδας θα αρχίσουν στις 5μ.μ., ενώ η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στις 3μ.μ. με το παιχνίδι Μίλωνας- Πανερυθραϊκός.

Ο Κόροιβος ισοβαθμεί με τον Ερμή Σχηματαρίου στην 4η θέση με 9 νίκες-6 ήττες (τον ίδιο απολογισμό έχει και η Μεγαρίδα) και με νίκη θα αφήσει πίσω του την ομάδα της Βοιωτίας, την ίδια ώρα που η Μεγαρίδα έχει δύσκολη έξοδο στο Μεσολόγγι. Δηλαδή, αν κερδίσει η ηλειακή ομάδα, πιθανόν να προσπεράσει δύο ομάδες και θα παραμείνει τουλάχιστον στην τετράδα. Το ματς του Σαββάτου είναι πολύ σημαντικό για έναν ακόμη λόγο. Ο Κόροιβος είχε κερδίσει στο Σχηματάρι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος (78-83) και με νέα νίκη θα κάνει το 2-0 κόντρα στον Ερμή, στην περίπτωση που οι δύο ομάδες συναντηθούν στα πλέι-οφ. Ως εκ τούτου το Κλειστό της Ήλιδας πρέπει να συγκεντρώσει πολλούς Ηλείους φιλάθλους, ώστε να σπρώξουν με το χειροκρότημα και την φωνή τους τον Κόροιβο σε μια μεγάλη νίκη, που θα τον εδραιώσει στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ερμής Σχηματαρίου διαθέτει τον καλύτερο ξένο του πρωταθλήματος, τον 26χρονο Αμερικανό γκαρντ Ζακ Μπράιαντ, που είναι  πρώτος σκόρερ της Elite League με μέσο όρο 23 πόντους ανά αγώνα με 41% ποσοστό ευστοχίας στο τρίποντο και 59% στο δίποντο, αλλά και 5,7 ασίστ και 5,5 ριμπάουντ ανά αγώνα και 25 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Παράλληλα, έχει αναδειχτεί τρεις φορές μέχρι στιγμής πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής!

Ευχαριστήριο προς Δήμο Αγρινίου και Α.Ο. Αγρινίου

Κατά τα άλλα, η Διοίκηση του Κοροίβου εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τον Δήμο Αγρινίου και τον Α.Ο. Αγρινίου για την πρόσκληση συμμετοχής στο 5ο τουρνουά αγάπης “Μαργαρίτα Σαπλαούρα” το περασμένο Σαββατοκύριακο αλλά και για την άψογη φιλοξενία.

Η ανακοίνωση του Κοροίβου αναφέρει: «Η Διοίκηση, οι αθλητές και οι προπονητές του ΑΣΑ Κόροιβος ευχαριστούν θερμά τον Δήμο Αγρινίου και τον Α.Ο. Αγρινίου για την πρόσκληση συμμετοχής μας στο 5ο τουρνουά αγάπης “Μαργαρίτα Σαπλαούρα” και τους συγχαίρουμε για την άρτια οργάνωση, και την άριστη φιλοξενία την οποία μας παρείχαν. Ευχόμαστε αυτό το τουρνουά αγάπης στην μνήμη της Μαργαρίτας να συνεχιστεί για πάρα πολλά χρόνια».

Φωτο: Ε.Ο.Κ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot