FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος: Στην Καβάλα το Σάββατο κόντρα στην Ελευθερούπολη

Ημερομηνία: 21-03-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Φωτογραφία: Ε.Ο.Κ.

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Τρεις αγωνιστικές έχουν απομείνει στο πρωτάθλημα της Elite League και ο Κόροιβος παίζει το Σάββατο, για την 28η αγωνιστική, στο Κλειστό Γυμναστήριο Γεωργιανής του Νομού Καβάλας, με αντίπαλο την δυνατή Ελευθερούπολη, που ισοβαθμεί στην 2η θέση με Μεγαρίδα και Ηρακλή. Η Ελευθερούπολη από την 8η αγωνιστική και μετά ξεκίνησε να παίζει με βάση τις πραγματικές της δυνατότητες και το πολύ καλό ρόστερ που έχει και σε όλο τον β΄ γύρο είναι σταθερά στην 2η θέση της βαθμολογίας πίσω από τον Πανιώνιο. Κυρίως στην έδρα της είναι πολύ δυνατή, εκεί όπου έχει 11 νίκες και μόλις 2 ήττες, από τον Παπάγου (71-81) στις αρχές του πρωταθλήματος (4η αγωνιστική) και από την Μύκονο (81-87) την 18η αγωνιστική. Στον β΄ γύρο έχει 6 νίκες-6 ήττες ενώ την προηγούμενη αγωνιστική έχασε στη Λαμία από τον Έσπερο. Στον  α΄ γύρο ο Κόροιβος είχε ηττηθεί στην Ήλιδα από την Ελευθερούπολη με 71-81 και είναι μια από τις δύο εντός έδρας ήττες που έχει γνωρίσει η ηλειακή ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα (η άλλη είναι από τον Μίλωνα).

Πρώτος σκόρερ της Ελευθερούπολης είναι ο Αμερικανός Γκαθράιτ με μέσο όρο 16,5 πόντους ανά αγώνα και δεύτερος ο έτερος Αμερικανός Ράιαν Άλεν με μέσο όρο 13 πόντους ανά αγώνα. Στο ρόστερ είναι και αρκετοί καλοί Έλληνες παίκτες, όπως ο Κώστας Καμπουρίδης (μ.ο. 10 πόντους και 4, 6 ριμπάουντ), ο Βένος Μαστόρος (μ.ο. 10 πόντους και 4 ασίστ), που πέρυσι έπαιξε στον Κόροιβο, ο Βαλάντης Κουρτίδης (μ.ο. 10.3 πόντους και 6 ριμπάουντ), ο Κώστας Ιατρίδης (μ.ο. 6.7 πόντους και 6.6 ριμπάουντ), που επίσης πέρυσι ήταν στον Κόροιβο. Πέρα από τον Μαστόρο και τον Ιατρίδη η Ελευθερούπολη έχει άλλους δύο παίκτες που έχουν φορέσει την φανέλα του Κοροίβου: τον σέντερ Στράτο Καλογερία (μ.ο. 3.5 πόντους και 4.3 ριμπάουντ), και τον γκαρντ Μάριο Τσέλλο (μ.ο. 2.3 πόντους και 1.6 ριμπάουντ), που είχε έρθει στην Αμαλιάδα τη σεζόν 2020-2021.

Από Παρασκευή στην Καβάλα

Ο Κόροιβος θα πάει στην Καβάλα για να παλέψει για την νίκη που θα τον διατηρήσει στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Τις τελευταίες δύο αγωνιστικές έχει εντός τον Πανερυθραϊκό και εκτός του Ψυχικό και είναι μέσα στις δυνατότητές του ακόμα και το τρία στα τρία, που θα τον διατηρήσει ψηλά στην βαθμολογία ενόψει πλέι-οφ. 

Προβλήματα ενόψει Ελευθερούπολης δεν υπάρχουν με όλους τους παίκτες να είναι στη διάθεση του Δημήτρη Λιόγα. Η αποστολή θα αναχωρήσει το πρωί της Παρασκευής οδικώς για την Καβάλα, όπου θα διανυκτερεύσει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot