FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος: Όλα για όλα στο Μαρούσι

Ημερομηνία: 17-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Σήμερα στις  6.30μ.μ., στο Κλειστό του Αγ. Θωμά, η τελευταία μάχη με τον Γ.Σ. Αμαρουσίου για την πρόκριση στο Final-4 της Εlite League

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για τον Κόροιβο. Σήμερα στις 6.30μ.μ., στο Κλειστό του Αγ. Θωμά, θα δώσει τον τρίτο και τελευταίο προημιτελικό με αντίπαλο τον Γ.Σ. Αμαρουσίου, που θα κρίνει ποια ομάδα θα παίξει στο Final-4 για την άνοδο στην Basket League. H σειρά είναι στο 2-2 μετά από σκληρές μάχες σε Μαρούσι και Ήλιδα, το πλεονέκτημα έδρας το έχει η αθηναϊκή ομάδα και ο Κόροιβος καλείται σήμερα να το σπάσει και να πάρει αυτός το εισιτήριο για την τελική τετράδα της Elite League. Θυμίζουμε πως οι δύο φιναλίστ του Final-4 παίρνουν την άνοδο στην Basket League. Οπότε η ηλειακή ομάδα απέχει μόλις δύο νίκες από την επιστροφή στην Α1! Βέβαια, προέχει το σημερινό ματς που είναι… χωρίς αύριο. Οι «κυανόλευκοι» του Κώστα Δελέγκου δεν απέχουν σε δυναμική και ποιότητα από τους αντιπάλους τους. Οι δυο ομάδες φαντάζουν ισοδύναμες, ωστόσο ο Γ.Σ. Αμαρουσίου είναι αήττητος φέτος στην έδρα του με 16 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Ο Κόροιβος χωρίς άγχος και με έξτρα κίνητρο, πέρα από την συμμετοχή στο Final-4, και το break της αήττητης έδρας, θα μπει στο Κλειστό του Αγ. Θωμά για να πάρει αυτό που του αξίζει, την πρόκριση στις 4  καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και να δώσει συνέχεια στο όνειρο της επιστροφής στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Στ. Μίτροβιτς

«Να βγάλουμε ψυχή και καρδιά

μέσα στο γήπεδο»

O Σέρβος άσος του Κοροίβου, Στέφαν Μίτροβιτς, σε δήλωσή του στην επίσημη σελίδα της Elite League έδωσε το σύνθημα για τη νίκη:  «Όλα κρίνονται σε ένα παιχνίδι την Τετάρτη. Τα πράγματα είναι απλά: με νίκη πάμε στο Final-4 του πρωταθλήματος. Θα είναι το πέμπτο φετινό παιχνίδι με το Μαρούσι. Μας ξέρουν και τους ξέρουμε αγωνιστικά. Για να κερδίσεις τέτοιου είδους παιχνίδια πρέπει να βγάλεις ψυχή και καρδιά μέσα στο γήπεδο».

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, όλοι οι παίκτες είναι στην διάθεση του τεχνικού τιμ και η αποστολή ταξίδεψε από χθες το απόγευμα στην Αθήνα.

Τον αγώνα θα διευθύνουν ο διεθνής Γιώργος Πουρσανίδης από την Θεσσαλονίκη, ο Γιάννης Μπακάλης επίσης από την Θεσσαλονίκη και ο Χριστινάκης από την Κρήτη. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί διαδικτυακά από το κανάλι της Ε.Ο.Κ. στο YouTube. *Στο Final-4 έχουν προκριθεί ήδη Ψυχικό και Πανερυθραϊκός, ενώ σήμερα στις 5μ.μ. θα διεξαχθεί και το τρίτο παιχνίδι ανάμεσα στον Τρίτωνα και την Ελευθερούπολη στο Κλειστό του Στρέφη στα Εξάρχεια (κεκλεισμένων των θυρών), με την σειρά να είναι επίσης στο 2-2. Τα σταυρώματα στο Final-4 είναι Ψυχικό- Τρίτων ή Ελευθερούπολη και Πανερυθραϊκός-Μαρούσι ή Κόροιβος.

Φωτο: eliteleague.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος