FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος: Οι Έφηβοι ξεκίνησαν με νίκη στην Πάτρα την τελική φάση

Ημερομηνία: 15-03-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Πολύ μεγάλη νίκη σημείωσαν το βράδυ της Πέμπτης οι έφηβοι του Κοροίβου Αμαλιάδας στο Κλειστό Κρύα Ιτεών της Πάτρας για την 1η αγωνιστική της τελικής φάσης του πρωταθλήματος Εφήβων της ΕΣΚΑΗ.

Σ’ ένα ματς που ήταν ντέρμπι, όπως αναμενόταν, ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες, το συγκρότημα του Γ. Λεβεντούρη παίζοντας μπάσκετ υψηλού επιπέδου κατά διαστήματα, έκανε το πρώτο βήμα προς την κορυφή νικώντας τους εφήβους του Γλαύκου/Εσπερου με σκορ 66-73. Η νίκη αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς έγινε απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα που πρωταγωνιστεί και στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΗ.

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δίνουν μεγάλη έμφαση στην άμυνα και να μην μπορούν να βρουν εύκολα λύσεις στο σκοράρισμα (10-11). Το β΄ δεκάλεπτο κύλησε στο ίδιο τέμπο με τις ομάδες να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία, με τον Κόροιβο να πηγαίνει προηγούμενη στα αποδυτήρια (26-28). Στο γ΄ δεκάλεπτο συνεχίστηκε το ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν στόχο από μακριά όμως να μην μπορεί να ξεφύγει καμία στο σκορ (50-51). Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του Κοροίβου παίζοντας εκπληκτική άμυνα, σε συνδυασμό με την ευστοχία τους από μακριά αλλά και την επικράτηση στα ριμπάουντ, έφτασαν την διαφορά σε διψήφιο νούμερο για να κλείσουν το ματς με 66-73.

Αξίζει να επισημάνουμε την παρουσία δεκάδων φίλων του Κοροίβου στο Κλειστό της Πάτρας που στο τέλος πανηγύρισαν μαζί με τους παίκτες τη μεγάλη νίκη.

Το πρώτο και πολύ δύσκολο βήμα έγινε για τον Κόροιβο, που συνεχίζει να εκπλήσσει με τη σταθερότητα και τη συνέπειά του τα δύο τελευταία χρόνια.

Επόμενο ματς με τον ΠΑΣ Ναυπάκτου στην Αμαλιάδα στο επόμενο Σαββατοκύριακο.

Τα δεκάλεπτα: 10-11, 26-28, 50-51, 66-73.

Α.Ε. Γλαύκου/Έσπερου (Κεπενός) : Μωρίκης, Τσαρούχης, Μπαλτίκας, Καρατζάς Στ.9 (2), Ρουμελιώτης 24(3), Μουρκογιάννης 13(2), Καρατζάς Γ. 12, Δενδής, Διαμαντόπουλος 8, Αγγελετόπουλος, Σκαρμούτσος, Μπαλάσης.

Κόροιβος (Λεβεντούρης-Κουκουζέλης): Φωτόπουλος, Δημητρακόπουλος, Μουζάκης, Κοντόπουλος, Καλοπίσης, Τραγουστής Ν., Κινινής 10, Παπαδόπουλος Θ., Αλεξανδρόπουλος 26, Ράλλης 12(3), Τσίπας 25(3), Τραγουστής Δ..


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος