FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος: Μέγα ντέρμπι με Μεγαρίδα το Σάββατο

Ημερομηνία: 14-03-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
ELITE LEAGUE 2023-2024 / ΑΣΑ ΚΟΡΟΙΒΟΣ – ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ / ILIALIVE.GR)

Στις 5μ.μ. το παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής της Elite League – Κάλεσμα από την Διοίκηση

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Ο Κόροιβος μετά την άδικη ήττα στη Λαμία έχει μπροστά του το Σάββατο στην Ήλιδα, ένα μεγάλο παιχνίδι για την 27η αγωνιστική της Elite League, με αντίπαλο την δεύτερη της βαθμολογίας Μεγαρίδα, που έχει 17 νίκες-9 ήττες και ισοβαθμεί με την Ελευθερούπολη, μια νίκη πίσω από τον πρωτοπόρο Πανιώνιο.

H Μεγαρίδα με βάση τα αποτελέσματα είναι η καλύτερη ομάδα της Elite League στον β΄ γύρο του πρωταθλήματος. Μέχρι στιγμής στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, έχει 8 νίκες και μόλις 3 εκτός έδρας ήττες στις λεπτομέρειες, από Χαρ. Τρικούπη (90-88) και Δόξα Λευκάδας (65-62), καθώς και από την ισόβαθμή της, Ελευθερούπολη (67-57),

Μια ομάδα με πολλούς καλούς παίκτες όπως ο Αμερικανός γκαρντ Κρίστιαν Μπράντφορντ, ο Πέτρος Γερομιχαλός, ο Άγγελος  Γκάτζιας, οι πολύπειροι Απόλλωνας Τσόχλας και Αβραάμ Καλλινικίδης και ο ταλαντούχος Γιώργος Αρνόκουρος. Μάλιστα ο 29χρονος  Μπράντφορντ είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με μέσο όρο 21 πόντους ανά αγώνα και ο Πέτρος Γερομιχαλός ο 4ος σκόρερ με μέσο όρο 18 πόντους ανά παιχνίδι, αλλά και 2ος στα κλεψίματα και 4ος στα κοψίματα!

Ο Κόροιβος του Δημήτρη Λιόγα από την άλλη, είναι επίσης σε καλή κατάσταση με 4 νίκες στα τελευταία 6 παιχνίδια και κυρίως στην Ήλιδα δεν έχει να φοβάται κανέναν, εκεί όπου έχει 11 νίκες και μόλις 2 ήττες! Διαθέτει τον πρώτο «μπομπέρ» της κατηγορίας, Ντρου Κουξχάουσεν με το εκπληκτικό 47% από τα 6.75μ. (έχει μ.ο. 15 πόντους ανά αγώνα), ο οποίος μαζί με τον έτερο Αμερικανό,  Τάι-Σον Αλεξάντερ, που έχει μέσο όρο 16 πόντους ανά αγώνα και 5,5 ασίστ, συνθέτουν ίσως το καλύτερο δίδυμο ξένων παικτών στο πρωτάθλημα. Οι δύο Αμερικανοί συνεπικουρούμενοι από τους καλούς Έλληνες, τον Πόζογλου (μ.ο. 8 πόντους και 8.5 ριμπάουντ), τον Καλαϊτζάκη (μ.ο. 10 πόντους και 3 ασίστ), τον Δερμιτζάκη (μ.ο. 8 πόντους και 43% στα τρίποντα), τον Καρρά (μ.ο. 9 πόντους και 6 ριμπάουντ), τον αρχηγό Πέτρο Νοέα (μ.ο. 5,5 πόντους και 4,5 ριμπάουντ) και τους Γεωργαλά (μ.ο. 5,7 πόντους και 3,8 ριμπάουντ), Καραγεωργίου (μ.ο. 5.2 πόντους και 3.3 ριμπάουντ), Ναυπλιώτη (μ.ο. 3,5 πόντους και 1.5 ασίστ) που δίνουν πολύτιμες βοήθειες ερχόμενοι από τον πάγκο, όλοι μαζί συνθέτουν μια εξαιρετική ομάδα που βρίσκεται στην 5η θέση και παλεύει για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα ενόψει των πλέι-οφ.

Κάλεσμα από την Διοίκηση

Αυτή η ομάδα το Σάββατο στις 5μ.μ. έχει ανάγκη την στήριξη όλης της Ηλείας. Πρόκειται για μια νεανική και ταλαντούχα ομάδα (έχει μέσο όρο ηλικίας τα 23 έτη!) που κάνει… υπερβατική πορεία στην φετινή Elite League και αξίζει το χειροκρότημα όλων. Με γεμάτο το Κλειστό της Ήλιδας ο Κόροιβος μπορεί να πετύχει άλλη μια τεράστια νίκη στην έδρα του, όπως έκανε με Πανιώνιο, Ηρακλή και Σχηματάρι που βρίσκονται επίσης ψηλά στην βαθμολογία.

Η Διοίκηση του Κοροίβου απευθύνει κάλεσμα στους φιλάθλους να στηρίξουν την ομάδα στο φινάλε της κανονικής περιόδου: «Οι επόμενες 25 ημέρες είναι πολύ δύσκολες, απαιτητικές, αφού θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την τελική κατάταξη.

Η ομάδα μας θέλει να συνεχίσει την υπέρβαση που αδιαμφισβήτητα έχει κάνει μέχρι τώρα. Ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας από όλη την Ηλεία πρέπει να βρίσκεται δίπλα της στηρίζοντάς την στο πιο δύσκολο και ταυτόχρονα σημαντικό χρονικό σημείο του πρωταθλήματος».

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Οι Τσολάκος (Αττικής), Κωνσταντινίδου (ΕΣΚΑΗ), Καλογριάς (Αττικής) θα σφυρίξουν το ντέρμπι στην Ήλιδα ανάμεσα στον Κόροιβο και την Μεγαρίδα.

To πρόγραμμα και οι διαιτητές της 27ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:

Σάββατο 16/3

16.00: Έσπερος Λαμίας-Ελευθερούπολη (Πιτσίλκας-Μπακάλης-Κοϊμτζόγλου)

16.30: Ερμής Σχηματαρίου-Μύκονος (Ζιώγας-Στρέμπας-Ξυλάς)

16.30: Αίας Ευόσμου-Αμύντας (Παπαπέτρου-Ευφραιμίδης-Πράττος)

17.00: Κόροιβος-Ν.Ε. Μεγαρίδος (Τσολάκος-Κωνσταντινίδου-Καλογριάς)

17.00: Χαρ. Τρικούπης-Πανιώνιος (Μαγκλογιάννης-Μαρτινάκος-Γεράνιος)

17.00: Ηρακλής-Ψυχικό (Κατωτικίδης-Ξενικάκης-Ελευθεριάδης)

Κυριακή 17/3

15.00: Πανερυθραϊκός-Παπάγου (Τηγάνης-Λιότσιος-Τεφτίκης)

17.00: Μίλωνας-Δόξα Λευκάδας (Τζιοπάνος-Αναστόπουλος-Αγγελής)

Φωτογραφία: Ε.Ο.Κ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος