FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος: Κομβικό παιχνίδι με Ερμή Σχηματαρίου

Ημερομηνία: 12-01-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
ELITE LEAGUE 2023-2024 / ΑΣΑ ΚΟΡΟΙΒΟΣ – ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ / ILIALIVE.GR)

Το Σάββατο στις 4μ.μ. στο Κλειστό της Ήλιδας

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com


Το πρωτάθλημα της Elite League επαναρχίζει το προσεχές Σαββατοκύριακο με την διεξαγωγή της 16ης αγωνιστικής και ταυτόχρονα πρώτης του β΄ γύρου και ο Κόροιβος υποδέχεται το Σάββατο στις  4μ.μ., στο Κλειστό της Ήλιδας, τον Ερμή Σχηματαρίου. Ο νομός Ηλείας έχει την τύχη να εκπροσωπείται επάξια από τον Κόροιβο στις δυο υψηλότερες εθνικές κατηγορίες του ελληνικού μπάσκετ (Basket League, Elite League) τα τελευταία 12 χρόνια συνεχόμενα. Αυτό γίνεται κάθε χρόνο με τεράστια προσπάθεια από όλους, και είναι κάτι που πολλές επαρχιακές πόλεις θα ζήλευαν.
Η εμπειρία και η τεχνογνωσία των ανθρώπων της Διοίκησης όλα αυτά τα χρόνια, αλλά κυρίως η συμμετοχή του κόσμου που βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στην ομάδα είναι τα δυο βασικά συστατικά της μεγάλης επιτυχίας του αθλητικού οργανισμού «ΑΣΑ Κόροιβος» και κατ’ επέκταση ακόμα μεγαλύτερης για την Ηλεία. Η Elite League Ερρίκος Ντυνάν είναι πλέον μια μεγάλη και άκρως απαιτητική επαγγελματική κατηγορία που τα τελευταία χρόνια «κλείνει την ψαλίδα» που την χωρίζει από την Basket League.

Στην επανέναρξη του πρωταθλήματος ο Κόροιβος δίνει ένα δύσκολο όσο και κομβικό παιχνίδι για την συνέχεια του πρωταθλήματος καθώς ισοβαθμεί με τον Ερμή Σχηματαρίου στην 4η θέση με 9 νίκες-6 ήττες και με νίκη θα αφήσει πίσω του την ομάδα της Βοιωτίας και θα παραμείνει τουλάχιστον στην τετράδα. Το ματς του Σαββάτου είναι πολύ σημαντικό για έναν ακόμη λόγο. Ο Κόροιβος είχε κερδίσει στο Σχηματάρι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος (78-83) και με νέα νίκη θα κάνει το 2-0 κόντρα στον Ερμή, στην περίπτωση που οι δύο ομάδες συναντηθούν στα πλέι-οφ. Ως εκ τούτου το Κλειστό της Ήλιδας πρέπει το Σάββατο να αποτελέσει μια καυτή έδρα, ώστε οι φίλοι του Κοροίβου να σπρώξουν με την φωνή τους την ομάδα σε μια μεγάλη νίκη, που θα την εδραιώσει στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Ο Ερμής Σχηματαρίου είναι μια πολύ καλή ομάδα, η οποία διαθέτει τον καλύτερο ξένο του πρωταθλήματος, τον 26χρονο Αμερικανό γκαρντ Ζακ Μπράιαντ, που είναι  πρώτος σκόρερ της Elite League με μέσο όρο 23 πόντους ανά αγώνα, 5,7 ασίστ και 5,5 ριμπάουντ. Παράλληλα, έχει αναδειχτεί τρεις φορές μέχρι στιγμής πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής!

Διαιτητές από την Αττική

Οι Τσολάκος, Αργυρούδης, Χρ. Παπαδόπουλος άπαντες από την Αττική θα σφυρίξουν τον σαββατιάτικο αγώνα του Κοροίβου με τον Ερμή Σχηματαρίου.

To πρόγραμμα και οι διαιτητές της 16ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:

Σάββατο 13/1

16.00: Κόροιβος-Ερμής Σχηματαρίου (Τσολάκος-Αργυρούδης-Παπαδόπουλος Χρ.)

16.00: Ελευθερούπολη-Πανιώνιος (Αγραφιώτης Ι.-Λόρτος-Μπακάλης)

16.30: Ηρακλής-Μύκονος (Ξενικάκης-Ταρενίδης-Πράττος)

16.30: Ψυχικό-Αμύντας (Θεονάς-Σκαλτσής-Σπυρόπουλος)

17.00: Χαρ. Τρικούπης- Ν.Ε. Μεγαρίδος (Καρπάνος-Ζακεστίδης-Αναστασίου)

17.00: Αίας Ευόσμου-Παπάγου (Κατωτικίδης-Χατζημπαλίδης-Παζώλης)

17.00: Έσπερος Λαμίας-Δόξα Λευκάδας (Θεοδωρόπουλος-Καλογερόπουλος Φ.-Κούλης Χαρ.)

Κυριακή 14/1

15.00: Μίλωνας-Πανερυθραϊκός (Στρέμπας-Φραγκούλη-Τζίμης)

Φωτο: Ε.Ο.Κ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot