FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος ΙΕΚ Σμαρνάκη: «Τελικός» στην Καβάλα!

Ημερομηνία: 22-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το δύσκολο πρόγραμμα επιτάσσει διπλό στην πόλη της Μακεδονίας

Ο Κόροιβος ΙΕΚ Σμαρνάκη, με το Σπύρο Σαμόλη πλέον στον πάγκο, δίνει το Σάββατο κρίσιμο παιχνίδι στην Καβάλα με την ομώνυμη ομάδα (ώρα 5μ.μ.). Ένας αγώνας που έχει χαρακτήρα τελικού. Κι αυτό γιατί η Καβάλα βρίσκεται στη ζώνη του απευθείας υποβιβασμού, με δύο νίκες λιγότερες από τον Κόροιβο και αν η ηλειακή ομάδα ηττηθεί θα πρέπει πλέον να κοιτάζει και προς τα κάτω, για να αποφύγει τα χειρότερα. Κι όλα αυτά πηγάζουν από το δύσκολο πρόγραμμα που έχουν οι «κυανόλευκοι», έχοντας να αντιμετωπίσουν εντός έδρας τους δυνατούς Ηρακλή, Ερμή Αγιάς και Διαγόρα Δρυοπιδέων και εκτός τον Ιπποκράτη, τον Αμύντα και το Ψυχικό. Μοναδικό εύκολο παιχνίδι είναι με τον Εθνικό στην Ήλιδα, την προτελευταία αγωνιστική. Ως εκ τούτου, στο σαββατιάτικο αγώνα στην Καβάλα, η νίκη θεωρείται επιτακτική, για να μην μπει η ομάδα σε μεγαλύτερες περιπέτειες.

Ο «αέρας» του νέου coach

Ο Κόροιβος είναι σαφώς ανώτερος από την Καβάλα και στην Αμαλιάδα την είχε κερδίσει με 34 πόντους διαφορά (95-61). Κάτι που σημαίνει πως οι παίκτες της ηλειακής ομάδας υπερέχουν σε όλα και μπορούν να περάσουν νικηφόρα από εκεί. Μια νίκη που θα επιφέρει ηρεμία καθώς θα μείνει τρεις νίκες πίσω η Καβάλα και από κει και πέρα ο Κόροιβος θα κοιτάξει να πλασαριστεί στην καλύτερη δυνατή θέση ενόψει των πλέι-άουτ.

Και κάτι άλλο. Η αλλαγή προπονητή έγινε την κατάλληλη στιγμή. Το κλίμα από τις πολλές ήττες το τελευταίο διάστημα, έπρεπε να αλλάξει και η Διοίκηση έπραξε ορθά. Μη ξεχνάμε ότι στο μπάσκετ ο παράγοντας «ψυχολογία» παίζει σημαντικό ρόλο. Και συνήθως, ο νέος coach φέρνει άλλον αέρα σε κάθε ομάδα, στο πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο. Σε αυτό ποντάρουν όλοι στην Αμαλιάδα.

 

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Σάββατο 23/3-Ώρα 4μ.μ.

Χαρ. Τρικούπης –Ιπποκράτης

Ώρα 5μ.μ.

Καβάλα -Κόροιβος

Ιωνικός Νίκαιας -Ηρακλής

Πευκοχώρι -Διαγόρας Δρ.

Καστοριά -Αμύντας

Απόλλων Πάτρας -Εθνικός

Γ.Σ. Αμαρουσίου -Ψυχικό

Ερμής Αγιάς -Καρδίτσα

Συλλυπητήρια για Θανάση Γιαννακόπουλο

Η ΚΑΕ Κόροιβος εξέδωσε ανακοίνωση για την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου: «Η ΚΑΕ Κόροιβος ΙΕΚ Σμαρνάκη εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Θανάση Γιαννακόπουλου κι αυτή του Παναθηναϊκού. Βαθιά θλίψη για την απώλεια ενός σπουδαίου ανθρώπου και χωρίς αμφιβολία μεγάλου παράγοντα, με προσφορά στην κοινωνία και ανεξίτηλο, πια, αποτύπωμα στον αθλητισμό. Καλό Παράδεισο!».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος