FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος: Φινάλε το Σάββατο στο Ψυχικό-Περιμένει τον αντίπαλό του στα πλέι-οφ

Ημερομηνία: 05-04-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
ELITE LEAGUE 2023-2024 / ΑΣΑ ΚΟΡΟΙΒΟΣ – ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ ΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ / ILIALIVE.GR)

Χωρίς βαθμολογικό κίνητρο η ηλειακή ομάδα, καθώς θα τερματίσει στην 6η θέση ανεξαρτήτως αποτελέσματος και θα μάθει τον αντίπαλό του στα πλέι-οφ

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Ο Κόροιβος παίζει αύριο, Σάββατο, στις 4μ.μ., στο Ψυχικό, με την ομώνυμη ομάδα για την τελευταία αγωνιστική στην κανονική περίοδο της Elite League. Η ηλειακή ομάδα είναι αδιάφορη βαθμολογικά καθώς έχει καπαρώσει την 6η θέση και εκεί θα μείνει  ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο Ψυχικό. Απλά θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στα πλέι-οφ. Για άλλη μια χρονιά ο Κόροιβος θα συμμετάσχει στα πλέι-οφ, κάτι που αποτελεί επιτυχία αν αναλογιστούμε το χαμηλό μπάτζετ που έχει απέναντι στις περισσότερες ομάδες της κατηγορίας, αλλά και το νεανικό ρόστερ (μέσο όρο ηλικίας τα 23 έτη). Ο Κόροιβος ως 6ος στην βαθμολογία θα παίξει με τον 3ο της βαθμολογίας στα πλέι-οφ, με μειονέκτημα έδρας. Τρίτος θα είναι μια εκ των Μεγαρίδας, Ελευθερούπολης, Ηρακλή και Μίλωνα. Ο Κόροιβος θέλει να διασταυρωθεί με έναν εκ των Μεγαρίδας, Ηρακλή, με τους οποίους είναι στο 1-1 από την κανονική περίοδο. Με Ελευθερούπολη και Μίλωνα είναι στο 0-2. Η πρόκριση στο Final-4 κρίνεται στις 3 νίκες, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της κανονικής περιόδου.

Όσο για το παιχνίδι με το Ψυχικό, που καίγεται για τη νίκη στη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού, ο προπονητής Δημήτρης Λιόγας αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής σε δύο «μικρούς» της ομάδας που θα είναι στην 12άδα. Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί σήμερα και η αποστολή θα αναχωρήσει το πρωί του Σαββάτου για την πρωτεύουσα. 

«Σταθερά στις κορυφαίες ομάδες της χώρας»

Η Διοίκηση του ηλειακού συλλόγου στην προαναγγελία της για το αυριανό παιχνίδι έγραψε στην επίσημη σελίδα του πως ο Κόροιβος για μια ακόμα χρονιά παραμένει σταθερά στις κορυφαίες ομάδες του μπασκετικού χάρτη της χώρας.

Η ανακοίνωση του Κοροίβου αναφέρει: «Και κάπως έτσι φτάσαμε λίγο πριν την 30η αγωνιστική. Λίγο πριν, δηλαδή, την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Elite League Ερρίκος Ντυνάν 2023-2024. Ο Κόροιβος της Ηλείας μετά από έναν πραγματικό μαραθώνιο, ίσως στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που έχει γίνει τα τελευταία 10-12 χρόνια έχει εξασφαλίσει την 6η θέση και με την ολοκλήρωση της 30ης αγωνιστικής το Σάββατο 6/4 θα γνωρίζει τον αντίπαλο του για τα πλέι-οφ του πρωταθλήματος. Η ομάδα μας για ακόμα μια χρονιά παραμένει σταθερά στις κορυφαίες ομάδες του μπασκετικού χάρτη της χώρας, και αυτό είναι αποτέλεσμα της θερμής στήριξης του φίλαθλου κόσμου της Ηλείας, των χορηγών που βρίσκονται δίπλα στην ομάδα, και της εμπειρίας της Διοίκησης στον σωστό προγραμματισμό και σχεδιασμό της ομάδας.

Μια εμπειρία πολλών χρόνων, από την συμμετοχή του Κοροίβου για πάνω από 12 χρόνια συνεχόμενα στο υψηλό επίπεδο της Α1 Basket League & A2 Elite League και συνολικά πάνω από 17 στις εθνικές κατηγορίες του μπάσκετ».

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Οι Χριστινάκης (Κρήτης), Μπακάλης (Θεσσαλονίκης), Λιότσιος (Β/Δ Ελλάδας), θα σφυρίξουν το αυριανό παιχνίδι του Κοροίβου στο Ψυχικό.

To πρόγραμμα και οι διαιτητές της 30ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:

Σάββατο 6/4-Ώρα 4μ.μ.

Ψυχικού: Ψυχικό-Κόροιβος (Χριστινάκης-Μπακάλης-Λιότσιος)

Στ. Καλαϊτζής: Πανερυθραϊκός-Ερμής Σχηματαρίου (Μαγκλογιάννης-Τσώνος-Καλογερόπουλος Φ.)

NEM Arena: Ν.Ε. Μεγαρίδος-Μίλωνας (Πιτσίλκας-Τηγάνης-Ζιώγας)

Παπάγου: Παπάγου-Χαρ. Τρικούπης (Πουρσανίδης Γ.-Χατζημπαλίδης-Νάστος)

Π. Χανιώτη: Μύκονος-Αίας Ευόσμου (Τσολάκος-Στρέμπας-Καλογριάς)

Λευκάδας: Δόξα Λευκάδας-Ηρακλής (Παπαπέτρου-Σκαλτσής-Μαρτινάκος)

Κροίσος Πέρσης (κ.θ.): Πανιώνιος-Έσπερος Λαμίας (Μαρινάκης-Λουλουδιάδης-Σκανδαλάκης)

Υμηττού: Αμύντας-Ελευθερούπολης (Κατραχούρας-Μαλαμάς-Αγγγελής)

Φωτογραφία: Ε.Ο.Κ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia