FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος: Δύσκολη έξοδος στη Ν. Σμύρνη

Ημερομηνία: 20-10-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Κόντρα στον πανίσχυρο Πανιώνιο που έχει ρόστερ Basket League, το Σάββατο, για την 4η αγωνιστική της Elite League

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

O Κόροιβος έχει αφήσει πίσω του την κακή εμφάνιση και ήττα από τον Μίλωνα την Τετάρτη, η πρώτη στο πρωτάθλημα, και έχει μπροστά του την έτερη ομάδα της Ν. Σμύρνης, και αυτή πολύ δυνατή, το φαβορί για τον τίτλο, τον ιστορικό Πανιώνιο που έχει ρόστερ Basket League! Οι “κυανέρυθροι” έχουν και αυτοί 2 νίκες-1 ήττα μέχρι στιγμής. Έχουν νικήσει εκτός έδρας το Ψυχικό (80-97) και εντός τον Αμύντα την Τετάρτη (89-64), ενώ είχαν ηττηθεί εντός έδρας στην πρεμιέρα από την Ελευθερούπολη (76-79). Μια πανίσχυρη ομάδα με στόχο την άνοδο, με έμπειρους και πολύ καλούς παίκτες, με θητεία και στην Basket League, όπως ο 38χρονος Ίαν Βουγιούκας που έχει παίξει σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, o 33χρονος Νίκος Γκίκας με θητεία σε Προμηθέα και ΑΕΚ, ο 28χρονος Δημήτρης Κακλαμανάκης που έχει παίξει σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Προμηθέα, ο 36χρονος Δημήτρης Βεργίνης που ανανέωσε κι έχει παίξει στον ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό, ο 31χρονος Τάσος Αντωνάκης που επίσης συνεχίζει από πέρυσι (έχει παίξει και στον Κόροιβο στην Basket League). Ο Πανιώνιος διαθέτει κι άλλους τρεις παίκτες που έχουν περάσει από τον Κόροιβο, τους Παπαδιονυσίου, Μιλεντίγεβιτς, Δημητρακόπουλο, αλλά και τον άτυχο Παναγιώτη Βύρλα, που την 1 Σεπτεμβρίου τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο (ρήξη χιαστού) κατά την διάρκεια της προπόνησης. Από άποψη ξένων ο Πανιώνιος έχει στο ρόστερ του τον ικανότατο Αμερικανό γκαρντ/φόργουορντ Ζαν Λουί Μπέρικ. Προπονητής είναι ο 69χρονος Περικλής Ταυρόπουλος.

Ο Κόροιβος, κόντρα στο πρώτο φαβορί για τον τίτλο στην φετινή Elite League, θα επιδιώξει μια καλή εμφάνιση και με την νεανικότητα και τον ενθουσιασμό του, θέλει να κοντράρει την εμπειρία του Πανιωνίου. Άγχος για την συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν υπάρχει καθώς ο Πανιώνιος είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί και οι «κυανόλευκοι» θέλουν να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό. Άλλωστε, από τέτοια παιχνίδια, μόνο κέρδη μπορείς να έχεις.

Τον αγώνα θα διαιτητεύσουν οι Χριστινάκης, Κατσαπρακάκης, Ξυλάς, όλοι από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κρήτης.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 4ης αγωνιστικής

Σάββατο 21/10

16:00: Ηρακλής-Πανερυθραϊκός (Γερακίνης-Κατωτικίδης-Παπαγερίδης)

16:00: Έσπερος Λαμίας-Μεγαρίδα (Ζακεστίδης-Αναστασίου-Καραμπιτσάκος)

16:30: Αμύντας-Δόξα Λευκάδας (Κωνσταντινίδου-Νάστος-Ρίζος) 

17:00: Πανιώνιος-Κόροιβος (Χριστινάκης-Κατσαπρακάκης-Ξυλάς)

17:00: Αίας Ευόσμου-Ερμής Σχηματαρίου (Παπαπέτρου-Ελευθεριάδης-Χρυσάφης)

17:00: Ελευθερούπολη-Παπάγου (Ταρενίδης-Τσάνταλη-Βασιλόπουλος) 

Κυριακή 22/10

15:00: Ψυχικό-Μύκονος (Αγραφιώτης Ιωάν.-Αναστόπουλος-Κανελλόπουλος)

17:00: Μίλων-Χαρίλαος Τρικούπης (Κατραχούρας-Σκανδαλάκης-Αγγελής)

Φωτο: Ε.Ο.Κ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia