FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος: Δύσκολη αποστολή στη Λευκάδα

Ημερομηνία: 03-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
ELITE LEAGUE 2023-2024 / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΣΑ ΚΟΡΟΙΒΟΣ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Το Σάββατο στις 5μ.μ. ο αγώνας με την νεοφώτιστη Δόξα

Του Κώστα Πλιάγκου

[email protected]


Ο Κόροιβος δίνει το Σάββατο στις 5μ.μ. ένα δύσκολο παιχνίδι στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Elite League. Παίζει στην Λευκάδα με την νεοφώτιστη αλλά δυνατή Δόξα του πρώην προπονητή του Κοροίβου και ιδιαίτερα αγαπητού στην Ηλεία, Ντίνου Καλαμπάκου.

Η Δόξα έχει το ίδιο ρεκόρ με τον Κόροιβο, 3 νίκες-2 ήττες. Μάλιστα, ξεκίνησε με δύο βαριές ήττες, από Έσπερο Λαμίας εντός (59-79) και Ελευθερούπολη εκτός (90-76) και έκτοτε έχει τρεις διαδοχικές νίκες με Ψυχικό εντός (74-71), Αμύντα εκτός (58-60) και μια εντυπωσιακή επικράτηση επί του πανίσχυρου Πανιωνίου το περασμένο Σάββατο στην Λευκάδα με σκορ 90-70! Οι νησιώτες διαθέτουν αρκετούς καλούς κι έμπειρους παίκτες όπως ο Σαχπατζίδης και ο Σκουλίδας που έχουν περάσει από την Κόροιβο στην Basket League, o 23χρονος σέντερ ύψους 2.17 (!) Στράτος Βουλγαρόπουλος με θητεία σε Άρη, Λαύριο και Ηρακλή και οι δύο ξένοι Τζόρτζεβιτς και Ντόναλτσον (φόργουορντ και γκαρντ αντίστοιχα) που είναι τα πρώτα βιολιά της ομάδας, με μέσο όρο 14 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Η Δόξα Λευκάδας έχει βρει πλέον τα πατήματά της στην κατηγορία, έχει στόχο την άνετη παραμονή και από κει και πέρα την συμμετοχή στα πλέι-οφ και το παιχνίδι είναι δύσκολο για τον Κόροιβο. Εντούτοις, η ομάδα του Δημήτρη Λιόγα είναι εξίσου ποιοτική και με δυνατή άμυνα που είναι το όπλο της μπορεί να φέρει το «διπλό», όπως είχε κάνει στην πρεμιέρα στο Σχηματάρι. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Αμερικανού πόιντ γκαρντ, Καχίμ Ράνσομ, που έχει ενοχλήσεις στον προσαγωγό και δεν αγωνίστηκε στο ματς του περασμένου Σαββάτου με τον Χ. Τρικούπη. 

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Οι Αναστόπουλος (Κεντρικής & Νότιας Πελοποννήσου), Λιότσιος (Β/Δ Ελλάδας), Μακρόπουλος (ΕΣΚΑΗ) θα διαιτητεύσουν το παιχνίδι στην Λευκάδα το Σάββατο.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Elite League έχει ως εξής:

Σάββατο 4/11

Κροίσος Πέρσης 16.00: Πανιώνιος-Μύκονος  

Γεωργιανής 16.30: Ελευθερούπολη-Πανερυθραϊκός

Υμηττού 16.30: Αμύντας-Παπάγου

Λευκάδας 17.00: Δόξα Λευκάδας-Κόροιβος  

Χαλκιοπούλειο 17.00: Έσπερος Λαμίας-Ερμής Σχηματαρίου

Ψυχικού 17.00: Ψυχικό-Ν.Ε. Μεγαρίδος

Ευόσμου 17.00: Αίας Ευόσμου-Χαρ. Τρικούπης

Κυριακή 5/11

Ιβανώφειο 15.00: Ηρακλής-Μίλωνας  

Φωτο: Ε.Ο.Κ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia