FOLLOW US: facebook twitter

Κοπή πίτας του Αιμοδοτικού Συλλόγου Ώλενας “Ο Φιλάρετος”

Ημερομηνία: 06-02-2024 | Συντάκτης:

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου

“Να μεταφέρουμε όλοι παντού την τεράστια σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας”

Σε μέρα συμβολική, την Κυριακή 4 Φεβουαρίου,  ανήμερα της Παγκόσμιας ημέρας κατά του Καρκίνου, ο Αιμοδοτικός σύλλογος Ωλένης “Ο Φιλάρετος” έκοψε τη Βασιλόπιτά του στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, καθώς αυτό είναι και το νόημα της εθελοντικής αιμοδοσίας, να προσφέρουν αίμα και ζωή σε όσους το έχουν ανάγκη.

Την Βασιλόπιτα ευλόγησαν οι Ιερείς π.Γεώργιος Κουτσοχρονης και π.Νικόλαος Γεωργίου παρουσία και  των υπολοίπων μελών του διοικητικού συμβουλίου, Θοδωρή Κολοβαδη, Γιάννη Διονυσοπουλου και Ασημίνας Διαμαντοπούλου.

Στην ομιλία του το μέλος του Δ.Σ.και αιμοδότης κ.Θοδωρής Κολοβαδης μεταξύ άλλων είπε..

“Σε λίγες μέρες ο Αιμοδοτικος σύλλογος του χωριού μας κλείνει 13 χρόνια από την ίδρυση του. Από τότε  έχουν ληφθεί από εθελοντές συγχωριανούς μας (και μόνο ) αρκετές φιάλες … τα 2/3 έχουν διατεθεί στις ανάγκες των συμπολιτών και συγχωριανών μας και υπάρχει υπόλοιπο  1/3.  Αυτό που θέλουμε από τον κόσμο είναι η στήριξη και …τη μόνη στήριξη που μπορεί να έχει ο Αιμοδοτικος σύλλογος εκτός από την ηθική είναι οι αιμοδότες…αυτό είναι το βασικό σε ένα Αιμοδοτικο σύλλογο.  Ο καθένας μας μπορεί να βρεθεί σε μια δύσκολη στιγμή στη ζωή του.. Καλούμε κοντά μας τους νέους μας και   όλους όσους έχουν τη δυνατότητα να αιμοδοτήσουν.  Επίσης παρακαλούμε  τους άλλους  συλλόγους του χωριού μας Πολιτιστικό και Αθλητικό που μιλούν με τους νέους μας , να  τους μεταφέρουν το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο. και να προσπαθήσουμε όλοι να δώσουμε έστω μια φορά το χρόνο μια μονάδα αίματος.”

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Χωριού κ.Αριστείδης Βασιλόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στο δώρο ζωής που προσφέρουν οι εθελοντές αιμοδότες του χωριού μας και στη σπουδαιότητα του Αιμοδοτικου συλλόγου Ωλένης.

Η πρόεδρος του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου “Η Ωλένη”  κ. Αγγελική Δημητρακάκη, εξαίροντας το σημαντικό έργου του Αιμοδοτικού Συλλόγου ανάφερε ότι

“Οφείλουμε πολλά στους εθελοντές μας αιμοδότες και προσωπικά εγώ καθότι λήπτρια νιώθω ευγνωμοσύνη και δέος απέναντι τους …Τους ευχόμαστε να είναι πάντα καλά, γεροί και δυνατοί…”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος