FOLLOW US: facebook twitter

Κοντά στους δημότες

Ημερομηνία: 27-02-2024 | Συντάκτης:

-Δήμος Ζαχάρως και Κοινωνικές Υπηρεσίες

Την Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024, κλιμάκιο από τη «Βοήθεια στο Σπίτι» και το «Κέντρο Κοινότητας Ζαχάρως», με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας, Κοινωνικής Συνοχής & Αλληλεγγύης Γεώργιο Τριγάζη, επισκέφτηκαν ηλικιωμένους δημότες και απόμαχους της ζωής, στις Τοπικές Κοινότητες, Φιγαλείας, Περιβολίων και Κρυονερίου.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ζαχάρως, κατέγραψαν τις ανάγκες των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, έκαναν νέες εγγραφές στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», προέβησαν σε ιατρικές εξετάσεις, παραδώσεις τροφίμων καθώς και οικιακών εργασιών.

 Το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” απευθύνεται σε άτομα της τρίτης ηλικίας που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως και σε άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα, με προτεραιότητα αυτούς που ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν την πλήρη φροντίδα της οικογένειας ή που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας καθώς και ατόμων με κινητικά ή άλλα ειδικά προβλήματα (ΑμεΑ), η υποβοήθηση της αυτόνομης και αξιοπρεπούς διαβίωσης, η υποστήριξη του οικογενειακού περιβάλλοντος των ωφελούμενων και η προώθηση στην απασχόληση ικανού και εξειδικευμένου προσωπικού. Το πρόγραμμα παρέχει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, οικογενειακή βοήθεια και συντροφιά.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Συνοχής & Αλληλεγγύης Γεώργιος Τριγάζης, ανέφερε:

«Επισκεφτήκαμε, με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ζαχάρως, τις Κοινότητες Φιγαλείας, Περιβολίων και Κρυονερίου, στο πλαίσιο του προγραμματισμού μας, για την υποστήριξη συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα αυτοεξυπηρέτησης, κυρίως ηλικιωμένους. Είναι βούληση του Δημάρχου Ζαχάρως, Κώστα Μητρόπουλου, και όλων μας να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Θα συνεχίσουμε να επισκεπτόμαστε τις κοινότητες και να δίνουμε τις δυνατότητες που προσφέρουν οι υπηρεσίες μας και τα κοινωνικά μας  προγράμματα. Καλούμε όποιους αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα που χρήζουν την αρωγή μας, να επικοινωνούν με τις δομές του Δήμου Ζαχάρως ή τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.»      


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος