FOLLOW US: facebook twitter

Κωνσταντίνος Νικολούτσος: Ο Δήμος μας αξίζει μια σύγχρονη ματιά

Ημερομηνία: 25-02-2019 | Συντάκτης:

Δημόσιος χώρος, τόπος αλληλεπίδρασης, ώσμωσης και τόπος γέννησης ιδεών και οραμάτων, ο δημόσιος χώρος της Πόλης μας αξίζει μια σύγχρονη ματιά.

Η παράταξή μας οραματίζεται μια αναβαθμισμένη πόλη. Μια πόλη καθαρή, άριστη λειτουργικά και εμπνευσμένη αρχιτεκτονικά, με συνέχεια χώρου και ιστορικού χρόνου. Μια πόλη που να συνδυάζει την παράδοσή της με το επιτακτικό σήμερα. Στόχος μας είναι μια άρτια πολεοδομική μελέτη και η επαναφορά εστιών πρασίνου σε μια πόλη που έχει χτιστεί εκτενώς, άμετρα και εν πολλοίς άναρχα.

Φανταζόμαστε την πλατεία Σάκη Καράγιωργα αναβαθμισμένη, ζωντανή και με ρυθμό όλες τις μέρες του χρόνου, ένα δίκτυο πεζοδρόμων κατάλληλα χαραγμένων και με τον απαιτούμενο φωτισμό, καθώς και όμορφο αστικό εξοπλισμό σε ζωτικούς δημόσιους χώρους προορισμένους για στάση, ανάπαυση, αναψυχή, επικοινωνία και δημιουργία.

Από την αξιοποίηση αδιαμφισβήτητης αρχιτεκτονικής αξίας σημείων αναφοράς της πόλης όπως τα διάφορα ιστορικά κτίρια της πόλης, μέχρι την φροντίδα των πιο απομακρυσμένων οικισμών, η πόλη και τα χωριά μας αξίζουν μια περισσότερο σοβαρή και συνολική αντιμετώπιση.

Στον στόχο αυτό, θεωρούμε απαραίτητο ένα συμμετοχικό, διαδραστικό σχεδιασμό μέσω ανοιχτής συζήτησης με τους ενεργούς πολίτες. Ζητάμε τη συμμετοχή σας, να μας μεταφέρετε ιδέες και να τις κάνουμε εφικτές μέσω εργαστηρίων υπό τον συντονισμό μιας επιτροπής ειδικών. Η σύσταση μιας ομάδας έμπειρων αρχιτεκτόνων, πολεοδόμων και μηχανικών θα είναι από τα κύρια μελήματά μας.

Αγορά < αγείρω = συγκεντρώνω, συναθροίζω

Εκεί που χτυπά η καρδιά της εμπορικής και κοινωνικής ζωής.

Κέντρο ζήτησης και προσφοράς, ζύμωσης και διαλόγου, η αγορά αποτελεί από την αρχαία Ελλάδα ως σήμερα ένα ανοικτό μέρος, κατάλληλο για συναθροίσεις και συνδιαλλαγές.

Η παράταξή μας βλέπει την αγορά ως ζωτικό και αναπόσπαστο κομμάτι του κέντρου της πόλης μας.

Όχι μόνον ως δομή κάλυψης υλικών αναγκών, αλλά ως θεσμό.

Ως αφορμή για συνάντηση και επικοινωνία εν μέσω οργανωμένου, έστω και εφήμερα, δημοσίου χώρου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος