FOLLOW US: facebook twitter

Κομμουνιστές στις Άλπεις

Ημερομηνία: 14-03-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Τρίζουν τα κόκκαλα των Αψβούργων -της δυναστείας που για περισσότερα από 500 χρόνια κυβέρνησαν την Αυστρία και όχι μόνο.

Το περίφημο Σάλτσμπουργκ, η γενέτειρα του Μότσαρτ στις αυστριακές Άλπεις, «κινδυνεύει» να πέσει στα χέρια των κομμουνιστών!

Στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, ο 35χρονος  κομμουνιστής υποψήφιος δήμαρχος  αναδείχθηκε δεύτερος με 28%, πίσω από τον Σοσιαλδημοκράτη αντίπαλό του, αλλά μπροστά από τον εκπρόσωπο της κυβερνώσας την Αυστρία, κεντροδεξιάς, που ήρθε τρίτος με 20%.

Πρώην μέλος των Πρασίνων, ο Ντανκλ, διαγράφηκε από το παλιό του κόμμα του λόγω …αριστερής παρέκκλισης. Και τώρα θα διεκδικήσει τη δημαρχία στο δεύτερο γύρο των  τοπικών εκλογών, στις 24 Μαρτίου.

Επί πέντε χρόνια, ο Ντανκλ ήταν ο μόνος εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος στο δημοτικό συμβούλιο του Σάλτσμπουργκ. Δεχόταν καθημερινά τους ανήσυχους δημότες στο 10 τετραγωνικών γραφείο του. Και αυτό έκανε προφανώς εντύπωση και τον κατέστησαν πολύ δημοφιλή. Κυρίως για τις θέσεις που είχε αναφορικά με το μεγάλο πρόβλημα του Σάλτσμπουργκ: Την ακριβή στέγη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia