FOLLOW US: facebook twitter

Κλείνουν για δύο εβδομάδες σχολεία, πανεπιστήμια και φροντιστήρια – Έφτασαν τα 89 τα κρούσματα στη χώρα

Ημερομηνία: 11-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

-Νέα μέτρα ανακοινώνει ο πρωθυπουργός μετά την κατακραυγή

Την αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού, ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Η απόφαση αφορά όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και θα έχει άμεση εφαρμογή.Θα ισχύσει για τις επόμενες 14 ημέρες και αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια. Το μέτρο, όπως εξήγησε ο κ. Κικίλιας, είναι προληπτικό και έχει ως κύριο στόχο να μειωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Η απόφαση ισχύει και για τα φροντιστήρια της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες,με σχετική απόφαση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως. Την ίδια στιγμή, το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ότι σήμερα ο πρωθυπουργός θα προβεί σε ανακοινώσεις για τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του κορονοϊού, την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών, μετά το κύμα αντιδράσεων από τα ανεπαρκή μέτρα που ανακοινώθηκαν προχθές.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κορωνoϊός

Στα 89 έφτασαν τα κρούσματα

Πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στην Ελλάδα, ανακοίνωσε χθες το πρωί το υπ. Υγείας με το σύνολο των προσβληθέντων στη χώρα μας να ανέρχεται πλέον σε 89. Οι τέσσερις από τους πέντε νέους ασθενείς με κορονοϊό είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από Λονδίνο.

Την ίδια ώρα το υπ .Υγείας στην ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι η κατάσταση του 66χρονου Ηλείου ασθενούς που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΓΝ Πατρών, έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και είναι κρίσιμη.Με τα έως χθες δεδομένα (σε σύνολο 84 κρουσμάτων) οι τρεις μόνοι ήταν ξένοι υπήκοοι και οι 56 από τους 84 σχετίζονταν με τους προσκυνητές στους Αγίους Τόπους (47 ταξιδιώτες και 9 επαφές αυτών).

Κοροναϊός: 15.000 κλήσεις στον ΕΟΔΥ μέσα σε 24 ώρες

Ασταμάτητα χτυπά το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ, καθώς μέσα σε 24 ώρες δέχτηκε 15.000 κλήσεις. Με τα κρούσματα να αυξάνονται και με τον καιρό να ευνοεί την εκδήλωση της γρίπης, οι πολίτες τρομοκρατημένοι από τον νέο φονικό κορονοϊό καλούν στον ΕΟΔΥ για να μιλήσουν με το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και να λάβουν τις απαραίτητες οδηγίες.

Ταυτόχρονα επειδή τις πρώτες ημέρες ο κορονοϊός είναι ασυμπτωματικός, θεωρείται δεδομένο ότι έχει μεταφερθεί σε άλλους ανθρώπους. Γι αυτό άλλωστε οι ειδικοί περιμένουν σε περίπου 2 με 3 εβδομάδες να υπάρξει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα και σε διάφορες περιοχές που μέχρι σήμερα είναι «καθαρές» από τον ιό. Κάτι που άλλωστε δήλωσε και ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος