FOLLOW US: facebook twitter

Κινητοποίηση για τους συμβασιούχους σήμερα στο Νοσοκομείο Πύργου

Ημερομηνία: 08-12-2023 | Συντάκτης:

Κάλεσμα Συλλόγου Εργαζομένων ΝΜ στα Πρωτοβάθμια Σωματεία για συμμετοχή

Γράφει η Κική Κολοβέρου

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιεί σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου από 11 π.μ. – 15.00 μ.μ. συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση που εξήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ αντιδρώντας όπως επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωση στον εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντι στους συμβασιούχους.

Ο σύλλογος μετά τη χθεσινή γενική συνέλευση που πραγματοποίησε, αποφάσισε και καλεί τα μέλη του αλλά και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία της Ηλείας σε συγκέντρωση έξω από την πύλη του Νοσοκομείου, διεκδικώντας την παράταση των συμβάσεων επικουρικού προσωπικού, συμβασιούχων και ΣΟΧ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων της ΝΜ Πύργου Γιάννη Γεωργίου, διεκδικούν «να παραταθούν άμεσα οι συμβάσεις όλων των συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες υγείας (επικουρικών, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, “τριμηνιτών” επικουρικών που είχαν προσληφθεί κατά εφαρμογή του άρθρου 50 του Ν. 4825/2021, ειδικευόμενων νοσηλευτών, μέσω προγραμμάτων της ΔΥΠΑ “4.000 στην Υγεία” και προγράμματος για μακροχρόνια ανέργους, μέσω ΕΟΔΥ) για ένα τουλάχιστον έτος και με νομοθετική ρύθμιση να μονιμοποιηθούν με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα. Αντιστεκόμαστε στον εμπαιγμό και στην κοροϊδία  της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας απέναντι στους συναδέλφους συμβασιούχους με την πρόταση για ολιγόμηνες  παρατάσεις,  παρά τις δεσμεύσεις των κυβερνόντων για ετήσιες ανανεώσεις των συμβασιούχων.Διεκδικούμε και απαιτούμε καθολική ανανέωση όλων των συμβασιούχων για ένα τουλάχιστον έτος, και οριστική απορρόφηση τους στο ΕΣΥ.Αντιστεκόμαστε στην επιστροφή των εργολάβων στα νοσοκομεία.Συμμετέχουμε μαζικά στη στάση εργασίας την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πόλη του Νοσοκομείου».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος