FOLLOW US: facebook twitter

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο ΓΝ Πύργου: «Να αποσυρθεί ο νόμος που διαλύει τη δημόσια υγεία»

Ημερομηνία: 02-12-2022 | Συντάκτης:

Χθες το μεσημέρι

Tην απόσυρση του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη ζήτησαν χθες φορείς και σωματεία της Ηλείας, κατά τη χθεσινή κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των σωματείων, με τον συγκεκριμένο νόμο η κυβέρνηση στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα την πολύπαθη Υγεία του λαού, διαλύοντας ό,τι έχει απομείνει από Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και εξυπηρετώντας την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

«Το νομοσχέδιο καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ, διευρύνει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, καθιερώνει γιατρούς μερικής απασχόλησης, δίνει τη δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου σε γιατρούς ΕΣΥ, παγιώνει τα τεράστια κενά και τις ατέλειωτες λίστες αναμονής, καταργεί κάθε έννοια ωραρίου και εργασιακού δικαιώματος, σπρώχνει τους νοσοκομειακούς γιατρούς να αναζητήσουν εισοδήματα στον ιδιωτικό τομέα και τους ασθενείς να γίνονται πελάτες για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν» ανέφεραν και υπογράμμισαν την ανάγκη να αγωνιστούν οι πολίτες για αποκλειστικά και δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας για όλο το λαό.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η ΕΛΜΕ Ηλείας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Ηλείας, η ΟΑΣΗ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου-Αρχ. Ολυμπίας-Ζαχάρως, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν.Ηλείας, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ  και ΟΑΕΕ Πύργου & Περιχώρων, το ΣΕΠΕ Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας, η Ομάδα Γυναικών Πύργου, το Σωματείο Εργαζομένων στα Εμπορικά Καταστήματα & Υπηρεσίες Ν.Ηλείας, το Σωματείο ΕΔΟΠ ΔΕΗ Ηλείας, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Αμαλιάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος