FOLLOW US: facebook twitter

Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας: «Το ΕΣΥ είναι υπόθεση όλων, όχι στο ν/σ Γκάγκα που το κατεδαφίζει»

Ημερομηνία: 02-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Υγεία

Ο Ιατρικός σύλλογος Αμαλιάδας με ανακοίνωση του, εκφράζει την αντίθεσή του σε ότι αφορά τις βασικές ρυθμίσεις του νομοσχέδιου που κατατέθηκε στην βουλή προς ψήφιση και αφορά μεταβολές  στην δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Όπως τονίζει, οι διατάξεις του αλλάζουν εκ βάθρων τις εργασιακές σχέσεις των ιατρών του ΕΣΥ με την άρση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, δημιουργούν μόνο προβλήματα και ανισότητες στο σύνολο του ιατρικού σώματος τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας πιστεύει ότι τα διαχρονικά και άλυτα προβλήματα στο χώρο της υγείας όπως η υποστελέχωση του ΕΣΥ από γιατρούς  οι συνθήκες εργασίας οι επιστημονική εξέλιξη οι αξιοπρέπειες αμοιβές η ασφάλεια στην εργασία αλλά και τα κίνητρα προσέλκυσης νέων ιατρών  δεν μπορούν να επιλυθούν με τέτοιου είδους μέτρα και φυσικά χωρίς οικονομικούς πόρους.

Ο Ιατρικός σύλλογος Αμαλιάδας είναι αντίθετος στα άρθρα 7 και 10του ν/σ γιατί:

1.Aυτες οι ρυθμίσεις που αφορούν τις σχέσεις εργασίας του ΕΣΥ και των ιδιωτών δημιουργούν σοβαρές επαγγελματικές ανισότητες και ανταγωνισμούς σε βάρος των ασθενών ενώ θα ενισχύσουν περαιτέρω την έξοδο προς το εξωτερικό των νέων ιατρών -20.000 νέοι ιατροί εργάζονται ήδη στο εξωτερικό.

2.Αυξηση της χρηματοδότησης των δαπανών για την υγειά από το 4.5% του ΑΕΠ στο 7.5%.

3.Αμεση και γενναία αύξηση του μισθολογίου των ιατρών του ΕΣΥ όλων των βαθμίδων στα επίπεδα των χωρών της Ε.Ε

4.Μετατρέπει τους ειδικευόμενους ιατρούς σε αναλώσιμο ιατρικό δυναμικό  που θα μετακινείται και εκτός υγειονομικής περιφέρειας με βάση τις ανάγκες του συστήματος και όχι με βάση τις δυνατότητες εκπαίδευσής τους

Το ΕΣΥ είναι υπόθεση όλων, ας μην αφήσουμε μόνους τους υγειονομικούς να παλεύουν ενάντια στο ν/σ της Γκάγκα που το κατεδαφίζει…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος