FOLLOW US: facebook twitter

Κινδυνεύουν με «λουκέτο» οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί Πύργου!

Ημερομηνία: 31-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”52449″ img_size=”full”][vc_column_text]

Στο ίδιο έργο θεατές με το πιστοποιητικό πυρασφάλειας- ο Σύλλογος Εργαζομένων ζητά με αίτημά του παράταση από τον υπουργό Εσωτερικών-Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι με ενέργειες Τζαβάρα ο κ. Θεοδωρικάκος θα δώσει 6μηνη παράταση

Στο ίδιο έργο θεατές και την φετινή χρονιά σε ότι αφορά τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Πύργου που κινδυνεύουν με «λουκέτο», καθώς επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό με πέρυσι, λίγες δηλαδή μέρες πριν από την υποβολή αιτήσεων των γονιών, να «θυμούνται» στο δήμο ότι τα συγκεκριμένα κτίρια δεν διαθέτουν πιστοποιητικό πυρασφάλειας όπως ο νόμος απαιτεί για να μπορέσουν να λειτουργήσουν. Έτσι τελευταία στιγμή τρέχουν να υποβάλλουν αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας 6μηνη παράταση του πιστοποιητικού πυρασφάλειας για να μπορέσουν να λειτουργήσουν, διαφορετικά πέρα από τα παιδιά που δεν θα έχουν την δυνατότητα μιας θέσης στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, θα μείνουν στο δρόμο και οι 12 εργαζόμενοι σε αυτούς. Όλα τα παραπάνω επισημαίνει και ο Σύλλογος Εργαζομένων των δήμων Πύργου, Ολυμπίας και Ζαχάρως όπου ο πρόεδρος κ. Χρήστος Γαρύφαλλος έστειλε και εκείνος αίτημα προς τον νέο Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, καθώς η προθεσμία λήγει σήμερα,  να δώσει την απαιτούμενη παράταση, αναλύοντας του το πώς ακριβώς έχει το όλο θέμα.

Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι με ενέργειες του βουλευτή Ηλείας κ. Κώστα Τζαβάρα ο οποίος ενημερώθηκε χθες για το πρόβλημα, το αίτημα πήγε κατευθείαν στο γραφείο του Υπουργού και υπάρχει η διαβεβαίωση ότι ο κ. Θεωδωρικάκος θα μεριμνήσει ώστε να υπάρξει μια νομοθετική ρύθμιση για να δοθεί η εξάμηνη παράταση του πιστοποιητικού πυρασφάλειας στους πέντε παιδικούς σταθμούς του δήμου Πύργου – 3 στον Πύργο, 1 στο Επιτάλιο και 1 στο Καράτουλα. Μετά την νέα αυτή εξέλιξη, καλούνται οι γονείς να σπεύσουν να υποβάλλουν αιτήσεις για τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς Πύργου.

Ωστόσο πάνω σε αυτό το θέμα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ακόμα και με την εξάμηνη παράταση το πρόβλημα δεν λύνεται, απλά παρατείνεται η λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών Πύργου, καθώς οι ιδιοκτήτες των μισθωμένων κτιρίων δεν φαίνονται διατεθειμένοι να επωμιστούν το μεγάλο κόστος – μπορεί να ξεπεράσει και τα 20.000 ευρώ- για να δημιουργήσουν στα ακίνητά τους τις απαιτούμενες κτιριακές παρεμβάσεις για να μπορεί να λειτουργήσει νόμιμα ένας παιδικός σταθμός. Ως εκ τούτου, η νέα δημοτική αρχή θα έχει πλέον τον λόγο και θα κληθεί να αποφασίσει αν θέλει να διατηρήσει τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και αν ναι, να βρει λύση για την στέγασή τους.

Η επιστολή Γαρύφαλλου στον Υπουργό Εσωτερικών και τον δήμο

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων των δήμων κ. Χρήστος Γαρύφαλλος στου έγγραφό του προς τον Υπουργό Εσωτερικών με το οποίο ζητά παράταση του Πιστοποιητικού Πυρασφάλειας στους Παιδικούς Σταθμούς, εξηγεί αναλυτικά ταο πώς έχει η κατάσταση αναφέροντα τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Σας κάνουμε γνωστό ότι στις 31/7/2019 λήγει η προθεσμία για την προσκόμιση των πιστοποιητικών πυρασφάλειας των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας. Σύμφωνα με τις παρ.2 και 3 του άρθρου 102 του Ν.4604/2019 σε περίπτωση μη προσκόμισης των ανωτέρω πιστοποιητικών ανακαλούνται οι άδειες που έχουν εκδοθεί.

Σας γνωρίζουμε ότι το τμήμα των Βρεφονηπιακών Σταθμών, είναι ενταγμένο από το έτος 2013-2014 έως και το έτος 2018-2019 στην Δράση της Ε.Ε.Τ.Α.Α.Α.  Α.Ε. «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» και εργάζονται δώδεκα (12) άτομα προσωπικό μέσω αυτής, τα οποία είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία τους, αφού το μόνιμο προσωπικό δεν επαρκεί.

Παρόλες τις ενοχλήσεις μας και τις κινητοποιήσεις μας τα τελευταία δύο χρόνια και με τον κίνδυνο να μπει «λουκέτο» στους Παιδικούς Σταθμούς η Δημοτική Αρχή δεν έχει συμμορφωθεί ως όφειλε στις νέες προδιαγραφές ασφάλειας και κτιριακών υποδομών όπως προβλέπει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα (99/2017). Δείχνοντας πρωτοφανή αδιαφορία παρ’ όλο που εκατοντάδες οικογένειές που έχουν μικρά παιδιά θα βρεθούν σε αδιέξοδο και αφ’ ετέρου οι εργαζόμενοι θα μείνουν στο δρόμο, είναι εξαιρετικά αμφίβολο έως αδύνατο μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα να συμμορφωθεί ο Δήμος με τις νέες προϋποθέσεις. Οι ιδιοκτήτες δεν επιθυμούν να συμμετέχουν σε διαδικασίες έκδοσης πιστοποιητικών πυρασφάλειας και είναι εξαιρετικά απίθανο το ενδεχόμενο να βρεθεί στην ίδια περιοχή άλλο κατάλληλο οίκημα. Ενώ 103 Δήμοι σε όλη την Ελλάδα πήραν παράταση προθεσμίας έως 31/12/2019 ο Δήμος Πύργου όπως πάντα τελευταίος υπέβαλε έγγραφο στις 15/7/2019 (αρ.πρωτ. 19275) και ζητάει και αυτός παράταση καθώς εκκρεμεί η ανάθεση σε ιδιώτη μηχανικό για την διεκπεραίωση των απαραίτητων μελετών και εργασιών.

Κ. Υπουργέ,

Παρακαλούμε όπως εγκρίνετε το αίτημα του Δήμου μας για παράταση προθεσμιών έως 31/12/2019 για την προσκόμιση πιστοποιητικών πυρασφάλειαςτων πέντε παιδικών σταθμών του Δήμου μας προκειμένου να μην ανακληθούν οι άδειες λειτουργίας τους και να συνεχιστεί η ένταξη στην Δράση της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ»

Η μη ένταξη στην ανωτέρω δράση της ΕΕΤΑΑ συνεπάγεται την παύση λειτουργίας των δομών αυτών και την απόλυση του προσωπικού ΙΔΟΧ (12 εργαζόμενων) μέσω ΕΣΠΑ, με ανυπολόγιστο κοινωνικό κόστος.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή, τους Βουλευτές του Νομού, τον νεορεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Αντωνακόπουλο Τάκη, έστω και στην ύστατη ώρα να ενδιαφερθούν για το σοβαρό αυτό πρόβλημα . Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Πύργου πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί γιατί προσφέρουν σημαντικό έργο.»[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot