FOLLOW US: facebook twitter

Τo χρονογράφημα: Άρωμα γυναίκας

Ημερομηνία: 31-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Η όσφρηση παρότι η πιο υποτιμημένη από τις αισθήσεις μας προσφέρει καίριες πληροφορίες συνεχώς. Η όσφρηση μας επιτρέπει να αναγνωρίζουμε τον χώρο και ενδεχομένως επικίνδυνες καταστάσεις (κάτι χαλασμένο, κάτι που καίγεται). Στους ηλικιωμένους, η απώλεια της όσφρησης μειώνει την όρεξη και είναι αιτία υποσιτισμού.

Μια έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Δρέσδης, σε νεαρά άτομα ηλικίας 18 έως 36 ετών διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έχουν μια καλύτερη αίσθηση της μυρωδιάς έχουν και μεγαλύτερη ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια του σεξ. Μάλιστα, οι γυναίκες με έντονη την αίσθηση της όσφρησης, έχουν περισσότερους οργασμούς κατά τη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης.

«Η αίσθηση της όσφρησης συνδέεται με τη μνήμη περισσότερο από κάθε άλλη αίσθηση. Αυτό εξηγεί για ποιον λόγο οι οσμές προκαλούν άμεσα έντονα συναισθήματα σε ό,τι αφορά παλαιά γεγονότα αλλά και έντονα συναισθήματα σχετικά με ανθρώπους»

Ο Αλ Πατσίνο στην ταινία «Άρωμα Γυναίκας» είχε επισημάνει ότι κάτι ιδιαίτερο κρύβει αυτή η μυρωδιά. Οι επιστήμονές υποστηρίζουν ότι  είναι η ορμόνη της γονιμότητας που ελκύει τους άνδρες.

H μυρωδιά μιας γυναίκας άρα είναι εξελικτικός παράγοντας καθώς αποτελεί ταυτόχρονά κινητήριος δύναμη αλλά και ταυτίζεται και με μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο στην ζωή του καθενός και γίνεται σταθμός ζωής. Μια αναπνοή μπορεί  δηλαδή να συμπεριλαμβάνει συναισθήματα, μνήμες και ερωτική ταραχή. Μια ανάσα μπορεί να σε κάνει να ταυτιστείς με μια άλλη ύπαρξη σαν να ήσουν ένας οργανισμός.

Η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη έχει ελάχιστες γυναίκες ίσως από φόβο του τι μπορεί να προκαλέσουν. Μια από αυτές που απολαμβάνει την περισσότερη δημοσιότητα είναι η Δόμνα Μιχαηλίδου.  Προφανώς η μυρωδιά της κας Μιχαηλίδου είναι σαγηνευτική. Ταυτοχρόνως περιγράφεται και το νέο πρότυπο γυναίκας.

Το μέλλον που οραματίζονται ορισμένοι στην κυβέρνηση αφαιρεί ξαφνικά τα δικαιώματα από τις γυναίκες και τις χρησιμοποιεί αποκλειστικά ως μέσα αναπαραγωγής. Η εν λόγω υφυπουργός δεν έκανε κάποια παρεμφερή δήλωση, αλλά θεώρησε κίνητρο για τις γυναίκες κάτω των τριάντα, ένα επίδομα προκειμένου να τεκνοποιήσουν. Δεν το εξέλαβε σαν στήριξη στις νέες οικογένειες συνολικά αλλά σαν θεραπεία για μια κοινωνία που πλήττεται από την υπογεννητικότητα.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας σε μια παρόμοια λογική έκανε δεκτό αίτημα του κινήματος κατά των αμβλώσεων «Αφήστε με να ζήσω» και καθιέρωσε ημέρα για την «προστασία της ζωής του Αγέννητου Παιδιού».

Ζούμε την εποχή όπου οι αυταπάτες της αέναης βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου ανατέθηκαν  εργολαβικά σε μια κάστα τεχνοκρατών. Οι επιλογές που ορθώνονται μπροστά μας μάλλον  θα οδηγήσουν σε σκληρές συγκρούσεις για την πορεία του μέλλοντος.

Το περιβάλλον, τα πανανθρώπινα δικαιώματα, η δημοκρατία  δεν θα τα υπερασπιστούν πλέον οι εκλεκτοί του λαού. Αναγκαστικά ο κόσμος θα βρεθεί μπροστά στις ευθύνες του. Το θέμα είναι να μην είναι πια αργά. Τότε ούτε το άρωμα  γυναίκας δεν μας σώζει…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος