FOLLOW US: facebook twitter

Κι άλλες πλατείες με σινεμά

Ημερομηνία: 26-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

cinema-plateies2016

Περισσότερα χωριά του νομού Ηλείας ζητούν συμμετοχή στο πρόγραμμα που οργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Με τη συνεργασία μορφωτικών, πολιτιστικών και άλλων συλλόγων και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, συνεχίζεται για τρίτη χρονιά η αναβίωση του κινητού κινηματογράφου στις πλατείες χωριών του νομού Ηλείας. Φέτος στο πρόγραμμα «Σινεμά στις πλατείες» προστέθηκαν και οι παραλίες αφού αρκετοί φορείς προτιμούν να προβάλλουν τις ταινίες στις  παραλιακές παραθεριστικές περιοχές με φόντο τη θάλασσα του Ιονίου.

Οι προβολές όλων των ταινιών γίνονται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ενώ ούτε οι τοπικοί σύλλογοι επιβαρύνονται με οποιοδήποτε κόστος καθώς οι ταινίες προσφέρονται δωρεάν από την Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου, την δε τεχνική υποστήριξη (συστήματα εικόνας και ήχου) παρέχει επίσης δωρεάν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Εν τω μεταξύ, αυξάνει ο αριθμός των χωριών του νομού Ηλείας που ζητούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Σινεμά στις πλατείες». Μέχρι σήμερα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αρκετοί πολιτιστικοί σύλλογοι και άλλοι τοπικοί φορείς, μεταξύ των οποίων οι: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βαρβάσαινας, Σύλλογος Παραθεριστών Κυανής Ακτής, Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Σαμικού «Η Αρχαία Σαμία», Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Επιταλίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελώνα «Η Αγ. Παρασκευή», Πολιτιστικός Σύλλογος Μυρτιάς, Σύλλογος Γυναικών Σαβαλίων, Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Δάφνης «Κώστας Βάρναλης»,  Ένωση Κουμανιωτών Ηλείας, Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλικώμου «Ο Αριστοτέλης», οι δήμοι Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ.ά.

cinema-plateies

Το νέο πρόγραμμα προβολών

Εκτός από τις προβολές που προηγήθηκαν στην Κυανή Ακτή Κατακώλου και στην Βαρβάσαινα, το αρχικό πρόγραμμα έχει υποστεί μικρές τροποποιήσεις και έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Τρίτη 26/07, Επιτάλιο, Λαβύρινθος του Douglas Boswell (Βέλγιο-Ολλανδία, 2014).

Πέμπτη 4/08, Αμπελώνας, Τα Κορκοδειλάκια του Christian Ditter (Γερμανία, 2009)

Παρασκευή 5/08, Νεράιδα, Σάνα-Η μουσική του λύκου του Niko Jacusso (Ελβετία-Καναδάς, 2014)

Δευτέρα 8/08, Μυρτιά, Ο δράκος του πάγου του Martin Högdahl (Σουηδία, 2012)

Τρίτη 9/08, παραλία Σαβαλίων, Λαβύρινθος του Douglas Boswell (Βέλγιο-Ολλανδία, 2014).

Σάββατο 13/08, Κούμανη, Η Κλάρα και το μυστικό των αρκούδων

Τετάρτη 17/08, Αγ. Παρασκευή Σπιάντζας, Ένα μπιζέλι για σπίτι του Thomas Heinemann (Γερμανία, 2014)

Σάββατο 20/08, Καλλίκωμο, Φιν του Frans Weisz, (Βέλγιο, 2013)

Κυριακή 21/08, Κρέστενα, Ο Ψύλλος του Δημήτρης Σπύρου  (Ελλάδα, 1990)

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου και όσοι τοπικοί φορείς ενδιαφέρονται για να οργανώσουν προβολές στα χωριά τους μπορούν να επικοινωνούν με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο τηλ. 6973431805.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος