FOLLOW US: facebook twitter

Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» στα Ινδονησιακά

Ημερομηνία: 26-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2

promitheas11

Μοναδική παράσταση στο Κάστρο Χλεμούτσι

promitheas7

Ταξίδεψαν από την άλλη άκρη της γης και περιοδεύουν στην Ευρώπη, παρουσιάζοντας έναν από τα πιο συγκλονιστικά έργα του αρχαίου ελληνικού θεάτρου. Ο λόγος για το θεατρικό σύνολο TEATER TETAS από την Τζακάρτα της Ινδονησίας, που το βράδυ της περασμένης Παρασκευής παρουσίασαν το σατιρικό δράμα του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης», στο Κάστρο Χλεμούτσι.

promitheas2

Ήταν μια παράσταση που ανέβηκε στο πλαίσιο της πολιτιστικής συνεργασίας των δήμων Ήλιδας και Ανδραβίδας – Κυλλήνης και της εξακτίνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχ. Ήλιδας.

promitheas9

promitheas8

Η παράσταση παρουσιάστηκε στη γλώσσα των ηθοποιών, στα ινδονησιακά, κάτι που δεν πτόησε τους εκατοντάδες θεατές που έσπευσαν να παρακολουθήσουν, αυτή τη σπάνια παράσταση ενώ ταυτόχρονα γινόταν μετάφραση των διαλόγων στην ελληνική γλώσσα, που παρουσιαζόταν σε ειδικό προτζέκτορα.

promitheas12

Καλλιτεχνικός διευθυντής του σχήματος είναι ο αυστριακός καθηγητής πανεπιστημίου Werner Schulze, που καταχειροκροτήθηκε μαζί με τους ηθοποιούς του.

promitheas1

promitheas3

Την παράσταση με ελεύθερη είσοδο παρακολούθησαν περίπου 500 θεατές, μεταξύ αυτών ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, οι αντιδήμαρχοι Ανδραβίδας – Κυλλήνης Δημήτρης Χάρδας και Ανδρέας Μίγκος και ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος» του δήμου Ήλιδας, Αλέξης Μανωλόπουλος.

promitheas6

Το TEATER TETAS ιδρύθηκε το 1978 από μια ομάδα θεατρικών ακτιβιστών στο κέντρο νεότητας Bulungan Youth Centre στη νότια Τζακάρτα.

promitheas4

promitheas10

Η ομάδα είναι γνωστή για την «απτή» και «σωματική» αντίληψη του θεάτρου και προσπαθεί να δημιουργήσει μια πληθώρα θεατρικών μορφών έκφρασης, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτόν σημαντικά στην ανάπτυξη του σύγχρονου θεάτρου στην Ινδονησία.

promitheas5

Φωτογραφίες Ανδρέας Μίγκος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος