FOLLOW US: facebook twitter

«Κεραυνοί» Καστρινού για την υδροδότηση

Ημερομηνία: 26-01-2024 | Συντάκτης:

-Για εικόνα διάλυσης της ΔΕΥΑ κάνει λόγο ο δήμαρχος Πηνειού

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σοβαρά προβλήματα έχει εντοπίσει στη λειτουργία της ΔΕΥΑ Πηνειού και γενικότερα στο νερό η νέα δημοτική αρχή, κάτι που οδήγησε τον νέο δήμαρχο Αλέξη Καστρινό να ενημερώσει τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών για την εικόνα της κατάστασης που παρέλαβε.

Όπως τόνισε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η ΔΕΥΑ εμφανίζει υπέρογκα χρέη και αμφίβολη διαφάνεια ως προς τα οικονομικά της, αποκαλύπτοντας ότι επί έναν χρόνο δεν έχουν εκδοθεί λογαριασμοί, και άφησε αιχμές για την απουσία της αντιπολίτευσης από τη διαδικασία ορισμού εκπροσώπων στη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου.

«Έχουμε προβλήματα με το νερό. Η ΔΕΥΑ είναι καταχρεωμένη, δεν έχει Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, δεν έχουν κάνει ισολογισμούς, δεν έχουν κάνει απόσχιση παγίων, δεν έχουν κάνει απόσχιση εσόδων, είναι όλα κατεστραμμένα και διαλυμένα. Παρ’ όλα αυτά, απέχουν συνειδητά οι άνθρωποι που κάποιοι τους επέλεξαν να είναι στην αντιπολίτευση. Είναι η τρίτη φορά που η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ μπαίνει θέμα στην ημερήσια διάταξη. Είχε μπει στις 9-1-2024, στις 16-1-2024 και στις 22-1-2024», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ζητήματα και με τον βιολογικό καθαρισμό.

«Το νερό είναι αγαθό και πρέπει να προστατεύεται , υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα σε ότι αφορά στην υδροδότηση , έχουν να εκδοθούν λογαριασμοί πάνω από ένα χρόνο και υπάρχουν προβλήματα με τον βιολογικό γιατί η ΔΕΥΑ είναι και ύδρευσης και αποχέτευσης. Για όλους αυτούς τους λόγους, έχω ενημερώσει και τις αρμόδιες αρχές, τον Για όλους αυτούς τους λόγους, έχω ενημερώσει και τις αρμόδιες αρχές, τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου και με υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος