FOLLOW US: facebook twitter

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στην Τριανταφυλλιά!

Ημερομηνία: 11-12-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας

Σωματείο Εργαζομένων στη Λειτουργική Απορριμάτων Ηλείας

Το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας καταγγέλλει και καταδικάζει την επίθεση της εργοδοσίας και της διοίκησης της εταιρείας που διαχειρίζεται τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά κατά των εργαζομένων.

Η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων με Μονάδα Παραγωγής Ενέργειας και Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων έχει επιδοτηθεί αδρά από Ευρωπαϊκά προγράμματα (π.χ. ΕΣΠΑ, ΕΠΑνΕΚ), ενώ επιπλέον έχει διασφαλισμένα και εγγυημένα έσοδα λόγω του ελάχιστου εγγυημένου όγκου διαχείρισης απορριμμάτων.

Παρόλα αυτά, με αποκλειστικό στόχο να αυξήσει τα κέρδη της, επιδιώκει να καταργήσει τον σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας και να ξεζουμίσει τους εργαζόμενους που εργάζονται με τον κατώτερο μισθό σε πολύ δύσκολες και ανθυγιεινές συνθήκες.

Στο εργοστάσιο απορριμμάτων στη Τριανταφυλλιά οι εργαζόμενοι έχουν υπογράψει συμβάσεις που προβλέπουν σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας. Συγκεκριμένα προβλέπεται 8ωρο, 5ήμερο, 40ωρο, από Δευτέρα έως Παρασκευή και με έναρξη τις 7:00 π.μ και λήξη στις 15:00 μ.μ..

Τη Δευτέρα 27 Νοέμβρη ο διευθυντής της κοινοπραξίας « Μεσόγειος» που εκμεταλλεύεται το εργοστάσιο ζήτησε από κάθε ένα εργαζόμενο ξεχωριστά να πάει στα γραφεία της διοίκησης και να υπογράψει αμέσως ένα χαρτί, χωρίς να δώσει τη χρονική δυνατότητα να μελετήσουν τι υπογράφουν, «μεταβολή όρων που διέπουν την εργασιακή σχέση». Η εργοδοσία κατάργησε τη δουλειά Δευτέρα- έως Παρασκευή και το ωράριο 7 το πρωί έως 3 το μεσημέρι.

Η εργοδοσία έχοντας «αέρα στα πανιά» από όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων, ετσιθελικά προχώρησε σε βλαπτική μεταβολή ουσιαστικών όρων της σύμβασης εργασίας σε βάρος των εργαζομένων.

Για όποιον συνάδελφο εργαζόμενο δεν δέχεται να υπογράψει ετοιμάζει απολύσεις. Έτσι έκανε με τον πρόεδρο των εργαζομένων που δεν υπέγραψε, που τον ενημέρωσε ότι ετοιμάζει την απόλυσή του. Το ίδιο κάνει και με άλλους πρωτοπόρους εργαζόμενους και εκλεγμένους συνδικαλιστές, γιατί οι εργαζόμενοι στα «σκουπίδια» στην Τριανταφυλλιά, που δουλεύουν μέσα σε τρομερά δύσκολες και ανθυγιεινές συνθήκες, δεν δέχονται να δουλεύουν όποτε θέλει η εργοδοσία, όποιες μέρες την συμφέρει (Σάββατα, Κυριακές, γιορτές), να τους ξεζουμίζει και να μην μπορούν να προγραμματίζουν καθημερινά και σταθερά τη ζωή τους.

Με αυτό τον τρόπο τρομοκρατώντας και απειλώντας με απολύσεις ανάγκασε την πλειοψηφία των συναδέλφων ( χωρίς κανείς να συμφωνεί με τις βλαπτικές μεταβολές που επιβάλλει η σύμβαση) να υπογράψουν, κυριολεκτικά με το μαχαίρι στο λαιμό!

Σε αυτή την αναμέτρηση οι εργαζόμενοι στην Τριανταφυλλιά δεν είναι μόνοι τους. Μαζί τους είναι όλα εργατικά σωματεία του Νομού Ηλείας και το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας.

Δεν ανεχόμαστε να γίνει η ζωή των συναδέλφων μας στη Τριανταφυλλιά λάστιχο και να επιδεινωθούν ακόμα πιο πολύ οι όροι διαβίωσης τους, την ώρα που η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα και αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, χωρίς να γνωρίζουν μάλιστα πότε ακριβώς πληρώνονται κάθε μήνα.

Οι απόπειρες να γίνουμε σκλάβοι τον 21 ο αιώνα και η επιχείρηση εφαρμογής των αντεργατικών εκτρωμάτων των νόμων Χατζηδάκη και Γεωργιάδη που απογειώνουν την αντεργατική επίθεση όλων διαδοχικά των κυβερνήσεων εδώ και χρόνια έχουν απέναντι τους όλο το εργατικό κίνημα της χώρας. Το λέμε ξεκάθαρα, τέτοιες πρακτικές πρέπει να σπάσουν και θα σπάσουν!

Μπλόκο στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία!

Το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην Τριανταφυλλιά και απαιτεί από την Κ/Ξ :

  • Να ανακαλέσει την αντεργατική βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας στις ατομικές συμβάσεις εργασίας και να παραμείνει η αρχική σύμβαση όπως έχει για τις ειδικότητες και το χρονικό πρόγραμμα εργασίας.
  • Να δώσει λύση για τα εξαιρετικά σημαντικά ζητήματα που έχουν γνωστοποιήσει εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι μέσω του Σωματείο τους (ΜΑΠ, κατάλληλες συνθήκες υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, καθορισμός συγκεκριμένης ημερομηνίας πληρωμής).
  • Να σταματήσει την επιχείρηση τρομοκράτησης με απειλές και επίθεσης στη συνδικαλιστική δράση.
  • Να μην προχωρήσει σε απολύσεις.

Το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων στη Λειτουργική Απορριμμάτων Ηλείας, καταγγέλλει άμεσα τις ενέργειες της κοινοπραξίας «Μεσόγειος» ως παράνομες και καταχρηστικές στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Ηλείας.

Αν η εταιρεία επιλέξει το δρόμο της αδιαλλαξίας, το εργατικό κίνημα έχει τη δύναμη και τη θέληση να απαντήσει μαζικά και αποφασιστικά.

Η Γ.Σ. του σωματείου εξουσιοδότησε τη Διοικούσα Επιτροπή σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας να προχωρήσει σε πιο δυναμικές μορφές αγώνα, μέχρι και την προκήρυξη απεργίας.

Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα για την κλιμάκωση του αγώνα μέχρι να δικαιωθούν οι συνάδελφοί μας στην Τριανταφυλλιά.

Κανένας μόνος του! Ασπίδα μας τα σωματεία!

Όπλο μας η αλληλεγγύη! Στον αγώνα η ελπίδα!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia