FOLLOW US: facebook twitter

Καθαρίστηκε ο Σελινούντας στα Μακρίσια

Ημερομηνία: 16-05-2024 | Συντάκτης:

-Ξεπεράστηκαν οι επιφυλάξεις παρόχθιων καλλιεργητών

Με στόχο την αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός της κοίτης του ποταμού Σελινούντα στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, σε επίμαχα σημεία που είχαν απομείνει στο ύψος μεταξύ Λαδικού και Μακρισίων.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Γριβάκης, είχαν απομείνει αρκετά μέτρα καθαρισμού σημαντικά λόγω μη προσβασιμότητας, εκατέρωθεν του ποταμού, διότι είχε προκύψει διαφωνία από περίπου τριάντα παρόχθιους καλλιεργητές.

«Κατόπιν σύμφωνης θέλησης τους των περισσότερων από αυτούς προέκυψε τις προηγούμενες ημέρες, προχώρησε ο καθαρισμός του ποταμού από εργολαβία των τεχνικών έργων της (ΠΕ)-Ηλείας και του  τμήματος πολιτικής προστασίας. Απομακρύνθηκαν παρασυρόμενα ξερά δέντρα, καλαμιές και φερτή ύλη. Όλα αυτά  εμπόδιζαν την ομαλή διέλευση των ομβρίων υδάτων σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων», ανέφερε ο κ. Γριβάκης και πρόσθεσε πως τις επόμενες ημέρες θ γίνει πετρολιθισμος (ρίψη- ογκόλιθων) στο ύψος του παλιού γεφυριού του «Τσαμά» σε σημείο όπου υπάρχει πρόβλημα σε περιπτώσεις φουσκώματος του ποταμού, για ν αποφευχθεί η διάβρωση παρόχθιων καλλιεργειών.

Επίσης, τόνισε πως έχει δρομολογηθεί και ο καθαρισμός στο πιο σημαντικό αποστραγγιστικό αύλακα στον κάμπο των Μακρισίων 1,5 χλμ περίπου από το ύψος του επαρχιακού δρόμου Μακρίσια-Καλυβάκια μέχρι τη συνένωση με τον ποταμό Σελινούντα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia