FOLLOW US: facebook twitter

Κατερίνα-Μυρτώ Νοταρά: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κομμάτι του λαού

Ημερομηνία: 04-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Στην πορεία μας προς τις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου, παρακολουθώ επισταμένως και εκπλήσσομαι με τους “διαχρονικούς επαγγελματίες” Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους του Νομού μας, των Κομμάτων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, που για δεκαετίες εναλλάσσονταν την διακυβέρνηση της χώρας μας, δήθεν, να νοιάζονται και να αγωνιούν σχετικά με τις εξελίξεις του Έργου της Νέας Εθνικής Οδού Πύργου – Πατρών. Πρόκειται, σαφώς, για ένα σημαντικότατο για την περιοχή μας Έργο το οποίο χλευάζουν, αντιμετωπίζοντας με αλαζονική στάση τις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης, η οποία αποσκοπεί στην επίτευξή του!!

Παρακολουθώ επίσης, ενδελεχώς, και τις προσπάθειές τους να πείσουν τους Πολίτες της Ηλείας, τάζοντας πως θα φέρουν Ανάπτυξη και μάλιστα κάποιοι υπόσχονται σχετικά με την Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση της χώρας, πως θα ξεκινήσει από τον Νομό μας.

Πρόκειται για εκείνους, οι οποίοι, ενώ κυβερνούσαν για δεκαετίες τη χώρα μας, και μάλιστα σε εποχές ρευστότητας, ευημερίας, και με υψηλούς δείκτες Ανάπτυξης (άραγε για ποιούς;;), καθήλωσαν και βάλτωσαν τον Νομό μας, καθιστώντας τον  ως τον φτωχότερο Νομό.

Είναι εκείνοι που ντρόπιασαν την Χώρα, τον Ελληνικό Λαό και τον Νομό μας, επιτρέποντας την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, άνευ κατασκευής σύγχρονων Οδικών Αξόνων, διατηρώντας τα απαρχαιωμένα, τριτοκοσμικά Οδικά Δίκτυα, διασύροντας έτσι την χώρα μας Διεθνώς.

-Είναι εκείνοι, που επέδειξαν ανικανότητα και ανευθυνότητα ή αμέλεια, μη σχεδιάζοντας και υλοποιώντας ένα τόσο σημαντικό Οδικό Έργο, στοιχίζοντας έτσι την απώλεια εκατοντάδων ανθρώπινων ζωών, και ως εκ τούτου, δικαίως χαρακτηρίζεται η ΕΟ Πύργου – Πατρών ως δρόμος “καρμανιόλα”, κρατώντας τα σκήπτρα της πρωτιάς – στατιστικά – ως “ο πλέον επικίνδυνος Πανευρωπαϊκά δρόμος”.

Πρόκειται για τους ίδιους “επαγγελματίες” της Πολιτικής σκηνής, οι οποίοι αγόγγυστα και μεγαλόθυμα, έταζαν σε όλες τις Προεκλογικές Περιόδους, σε προηγούμενες δεκαετίες και που συνεχίζουν σε αυτήν την Εκλογική αναμέτρηση να υπόσχονται την περιβόητη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση της Χώρας μας.

Απεναντίας, αυτό το πέτυχε  η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας συγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Προόδου, βασισμένο σε ποιοτικά  κριτήρια, τα οποία θα ανακουφίσουν τους Πολίτες και τις Τοπικές Κοινωνίες, που για δεκαετίες ταλαιπωρούνταν. Ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε έργα εντός ασφυκτικών οικονομικών πλαισίων, τα οποία για δεκαετίες έμεναν “στα συρτάρια” ή “σε υποσχέσεις”.

Μέσω διαπραγματεύσεων, εξοικονομήσαμε 850 εκατομμύρια ευρώ από υπερκοστολογήσεις έργων Οδικών Δικτύων, όπως αυτό της Εγνατίας ΟδούΞεκινήσαμε όλα τα μεγάλα Έργα της χώρας, με κεντρικό σχεδιασμό την προστασία του Δημοσίου Χρήματος, υλοποιώντας τα με άξονα πάντα, την ποιότητα, την αξιοπιστία και το σεβασμό στον Άνθρωπο και το Περιβάλλον. Ομοίως πράξαμε και πράττουμε για το Νομό μας, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας το σημαντικότατο έργο της κατασκευής της Ν.Ε.Ο. Πύργου – Πατρών, που με διαφάνεια, αποφασιστικότητα και εντιμότητα υλοποιούμε, επιθυμώντας, ταυτόχρονα, να βάλουμε τέλος σε μονοπωλιακές τακτικές και πρακτικές του παρελθόντος, τις οποίες για δεκαετίες έθρεψαν και υιοθέτησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Βελτιώσαμε και βελτιώνουμε τον Τομέα Διαχείρισης Απορριμμάτων του Νομού μας, (τον οποίο παραλάβαμε σε τραγική κατάσταση), εμπράκτως, με σύγχρονο σχεδιασμό και με στόχο την Κυκλική Οικονομία στο Νομό μας αλλά και σε όλη τη Χώρα. Να επισημάνουμε πως για δεκαετίες η χώρα μας διασύρεται με δεκάδες επιβολές προστίμων από την Ε.Ε., ένεκα της κακοδιαχείρισης των Απορριμμάτων εις βάρος του Ανθρώπου και του Περιβάλλοντος.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε Δημόσια Γη σε νέες και νέους Αγρότες – με συμβολικό κόστος – αγροτεμάχια, που για δεκαετίες παρέμεναν ανεκμετάλλευτα, συντελώντας έτσι στην ενίσχυση της Παραγωγικότητας της Χώρας αλλά και στη μείωση της Ανεργίας. Προστατεύσαμε το 85% των Αγροτών μας, που είδαν μειωμένες εισφορές. Νομοθετήσαμε το Αφορολόγητο. Προωθούμε και ενισχύουμε τις εξαγωγές των Αγροτικών μας Προϊόντων, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ, ενώ παράλληλα σκοπεύουμε να εξαλείψουμε τους μηχανισμούς που για δεκαετίες λυμαίνονταν τον πλούτο των Αγροτών μας, έτσι ώστε να προστατευθούν τα εισοδήματά τους και να μειωθεί το κόστος παραγωγής τους.

Βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης σχετικά με την απορρόφηση Προγραμμάτων ΕΣΠΑ τα τελευταία 4 χρόνια, καταρρίπτοντας όλα τα ρεκόρ, ενώ είμαστε πρώτοι ως χώρα στην απορρόφηση του Πακέτου Γιούνκερ, προσφέροντας δυνατότητα Ανάπτυξης σε όλους τους τομείς και ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και ΟΧΙ για φίλους, κουμπάρους και λοιπούς, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Όμως, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε εμπράκτως, πως εμπρός σε οικονομικά αδιέξοδα που άλλοι δημιούργησαν, έχει την ικανότητα, την αποφασιστικότητα και την υπευθυνότητα να σχεδιάσει και να υλοποιήσει την Έξοδο της Χώρας μας από τα μνημονιακά δεσμά με τον Λαό όρθιο, ανακτώντας τον Διεθνή σεβασμό και την Διεθνή αξιοπιστία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κομμάτι του Ελληνικού Λαού. Ο Λαός τον δημιούργησε, τον “έπλασε”, τον ανέδειξε και από τον Λαό εμπνέεται, οραματίζεται και σχεδιάζει το μέλλον μας. Είναι η Παράταξη που ένωσε το Λαό ώστε να δώσει επιτυχώς, τις μάχες, προκειμένου να επέλθει η έξοδος της χώρας από τις μνημονιακές Πολιτικές λιτότητας, δημιουργώντας νέα πλαίσια και πολυδιάστατες βάσεις, στηριζόμενες σε διαφάνεια, εντιμότητα και υπευθυνότητα. Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης του, απέδειξε πως δεν έβαλε το “δάχτυλο στο μέλι”, σε αντίθεση με τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, που κατά τη διάρκεια των θητειών τους μερίμνησαν, επιμελώς και εντέχνως, να εξαφανίσουν και το “μέλι και το βάζο”, λέγοντας και το περιβόητο “μαζί τα φάγαμε”, την ίδια στιγμή που τα Κόμματα τους, οφείλουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ…

Είμαστε η Παράταξη του Λαού. Κεντρικός μας σχεδιασμός και βάση όλων είναι η ενότητα του Ελληνικού Λαού διότι, όπως μας έχει διδάξει η Ιστορία μας, εν τη ενώσει μας ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο… Η ομοψυχία, το φιλότιμο και η ψυχή μας είναι αυτά που μας διακρίνουν ως Λαό κι ενωμένοι, πράττοντας, μπορούμε να τα ενεργοποιήσουμε προς όφελος της Πατρίδας μας, για τις Νέες Γενιές, για τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, για να οραματιστούμε και να δημιουργήσουμε το Μέλλον που μας ανήκει, το Μέλλον που μας αξίζει!!!

Κατερίνα-Μυρτώ Νοταρά,

Υποψήφια Βουλευτής Ν. Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος