FOLLOW US: facebook twitter

17,4 εκ. ευρώ για την υπογειοποίηση κανελέτων του ΤΟΕΒ Γαστούνης

Ημερομηνία: 04-07-2019 | Συντάκτης:
Το σημαντικό για την Ηλεία αρδευτικό έργο εντάσσεται στην δράση 4.3.1 «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» του ΠΑΑ 2014-2020

Ένα σημαντικό αρδευτικό έργο για την Ηλεία και ειδικά για τον Κάμπο, που αποτελούσε πάγιο αίτημα των αγροτών της περιοχής, η υπογειοποίηση των δικτύων ροής ( κανελέτων) του ΤΟΕΒ Γαστούνης, εντάσσεται στην δράση 4.3.1 «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» του ΠΑΑ 2014-2020 και χρηματοδοτείται με δημόσια δαπάνη 17.420.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα,  το έργο αφορά την «Υπογειοποίηση δικτύων κανελέτων ΤΟΕΒ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ» – Δικαιούχος Δ/νση Εγγείων Βελτιώσεων και Ε.Π,  Δημόσια δαπάνη 17.420.000 ευρώ, σωρευτική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 212.628,234 ευρώ. Το έργο  συγκαταλέγεται μεταξύ των 31 συνολικά αιτήσεων στήριξης , συνολικού προϋπολογισμού 448.193.171,59 ευρώ που εντάσσονται στη δράση 4.3.1 «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» του ΠΑΑ 2014-2020.

Ο επικαιροποιημένος πίνακας δημοσιεύτηκε χθες στη Διαύγεια, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξέτασης των προσφυγών που είχαν υποβληθεί.. Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσει η απόφαση των αποφάσεων ένταξης των 31 αιτήσεων , στις οποίες θα αποτυπώνονται αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις υλοποίησης και χρηματοδότησης, καθώς και οι υποχρεώσεις του δικαιούχου.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής για την ευρύτερη περιοχή της Γαστούνης, του Ηλειακού κάμπου  και τους αγρότες που ως τώρα εξυπηρετούνται και αρδεύονται από ένα πεπαλαιωμένο δίκτυο 40 και πλέον χρόνων, με τα κανελέτα να βρίσκονται σε κακή κατάσταση με συνεχείς ζημιές και διαρροές μεγάλων ποσοτήτων νερού και τον Οργανισμού να χρησιμοποιείται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου για τις αποκαταστάσεις των ζημιών. Το θέμα της υπογειοποίησης των δικτύων ροής του ΤΟΕΒ Γαστούνης όπως και των άλλων ΤΟΕΒ της Ηλείας, είναι απαραίτητο για να μπορέσει να συνεχίσει ο νομός την παραγωγική του δράση στον πρωτογενή τομέα. Μακάρι να υπάρξει και συνέχεια γιατί όλο το αρδευτικό δίκτυο του νομού είναι γνωστό πως είναι παντελώς διαλυμένο και κάθε φορά που ανοίγει η αρδευτική περίοδος, το ένα πρόβλημα διαδέχεται το άλλο με τις ζημιές να πρωτοστατούν σε καθημερινή σχεδόν βάση και την αγωνία των αγροτών αν αύριο θα έχουν να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος