FOLLOW US: facebook twitter

Καταβολή στρεμματικής ενίσχυσης της Κορινθιακής σταφίδας για το 2018: Ομόφωνα εγκρίθηκε από το ΔΣ Πύργου το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε ο Α. Καράμπελας

Ημερομηνία: 07-02-2019 | Συντάκτης:

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ Αντώνης Καράμπελας για την καταβολή της στρεμματικής ενίσχυσης της Κορινθιακής σταφίδας για το 2018.

Σύμφωνα με την πρόταση Καράμπελα, επισημάνθηκε ότι πολλοί σταφιδοπαραγωγοί της περιοχής του Δήμου Πύργου κατά την ολοκλήρωση παράδοσης της σταφίδας του 2018 δεν συμπλήρωσαν τα 150 κιλά ανά στρέμμα , όπως προβλέπεται, για την λήψη της στρεμματικής ενίσχυσης.

Και αυτό εξαιτίας της κακοκαιρίας (συχνές και έντονες βροχοπτώσεις) κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, όπως αυτό άλλωστε καταγράφηκε και στα πορίσματα του ΕΛΓΑ.

Κατόπιν αυτών, το Δημοτικό Συμβούλιο και κρίνοντας ότι το αίτημα των σταφιδοπαραγωγών είναι δίκαιο αποφάσισε:

1. Να ζητήσει από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να συγκεντρώσει τα στοιχεία της ποσοτικής παράδοσης και τα πορίσματα του ΕΛΓΑ προκειμένου να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των σταφιδοπαραγωγών που δεν πληρούν το όριο των κιλών ανα στρέμμα.

2. Για τους συγκεκριμένους σταφιδοπαραγωγούς να εκδοθεί σχετική απόφαση από το ΥΠΑΑΤ μείωσης του ορίου των κιλών ανα στρέμμα.

3. Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στον Υπουργό και Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.κ. Αραχωβίτη Σταύρο και Κόκκαλη Βασίλειο αντίστοιχα, στους βουλευτές του Νομού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος