FOLLOW US: facebook twitter

«Ανησυχούμε όπως πάντα» δήλωσε ο Δήμαρχος Πύργου στη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου για τους σεισμούς

Ημερομηνία: 07-02-2019 | Συντάκτης:
-«Καθόλα έτοιμοι» δήλωσαν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες και αρχές
-Άγνωστο αν σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες είναι «εντάξει»

Καθόλα έτοιμοι, δήλωσαν χθες στη διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Πύργου, όλες οι εμπλεκόμενες αρχές στο ενδεχόμενο ύπαρξης ακραίων καιρικών φαινομένων ή σεισμού.

Το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, μονοπώλησαν οι φήμες περί επικείμενου σεισμού, με τον Δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή να μεταφέρει τις απόψεις του Ευθύμιου Λέκκα, προέδρου του ΟΑΣΠ, ότι «δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος κίνδυνος και καμία ιδιαίτερη ανησυχία» υποστηρίζοντας ωστόσο ότι «η κατάσταση, υπαγορεύει να είμαστε λογικά ανήσυχοι όπως πάντα».

«Πάντα είμαστε έτσι, από το 1993 και μετά έχουμε την ίδια ανησυχία και αγωνία. Δεν μπορώ για παράδειγμα να κοιτάξω τον κόσμο και να πω ότι όλα τα σχολικά κτίρια έχουν οικοδομικές άδειας ή έχει γίνει έλεγχος στατικής επάρκειας» είπε ο κ. Λιατσής και ζήτησε από τη Διευθύντρια Παιδείας του Δήμου κ. Σοφία Ζάγκλη να αναφερθεί στην πολύμηνη αλληλογραφία που είχαν με την ΚΤΥΠ Α.Ε. και η οποία ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2017 και έως σήμερα δεν έχουν δοθεί σαφής απαντήσεις.

Όπως είπε η κ. Ζάγκλη,  μετά από πολύμηνη αλληλογραφία, έλαβαν έγγραφο που αναφέρει ότι υπάρχουν 27 άδειες σε σύνολο 91 σχολικών μονάδων…

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους παριστάμενους με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας κ. Μπαλκάμο να ενημερώνει ότι βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία με τα τμήματα Π.Π. των Δήμων, τονίζοντας ότι συνεδρίασε το ΣΟΠΠ για το φράγμα του Λάδωνα ενώ και το ΣΟΠΠ του Σαββάτου ήταν καθεαυτού για τα καιρικά φαινόμενα. «Το θέμα είναι όχι αν θα κάνει σεισμό αλλά τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση σεισμού αναφορικά με τον συντονισμό των υπηρεσιών».

Οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και της Αστυνομίας με τη σειρά τους, δήλωσαν «καθόλα έτοιμοι» σε περίπτωση ανάγκης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος