FOLLOW US: facebook twitter

Κατακόρυφη μείωση εμβολιασμών από AstraZeneca

Ημερομηνία: 30-03-2021 | Συντάκτης:
-Μαζικές ακυρώσεις στο ΚΥ Ζαχάρως και (λιγότερο) στο ΚΥ Γαστούνης
-Αυξάνεται από μεθαύριο η ροή Pfizer σε Πύργο και Αμαλιάδα

Δεν άφησαν ανεπηρέαστη την Ηλεία οι παγκόσμιες εξελίξεις σχετικά με τον αντι-covid εμβολιασμό και συγκεκριμένα για το εμβόλιο AstraZeneca, καθώς το τελευταίο δεκαήμερο ακυρώθηκαν δεκάδες προγραμματισμένα ραντεβού στα Κέντρα Υγείας της Ηλείας από πολίτες που είχαν αποφασίσει να εμβολιαστούν. Στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, οι εμβολιασμοί μειώθηκαν περίπου στους μισούς ημερησίως (30 από 60) για μερικές ημέρες, ωστόσο από χθες –και μετά τις διαβεβαιώσεις για την αξιοπιστία του εμβολίου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας- τα ραντεβού επανήλθαν στον αριθμό των 50 την ημέρα.

Στο Κέντρο Υγείας Ζαχάρως, η φημολογία των προηγούμενων ημερών επηρέασε καταλυτικά τη ροή του εμβολιασμού, καθώς ακυρώθηκαν σχεδόν όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού από τους πολίτες. Όπως ανέφερε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας, Προκόπης Παπαζαφείρης, από τα 60 εμβόλια τη μέρα ο ρυθμός έπεσε σε μόλις 6-7, ανακόπτοντας την ικανοποιητική πορεία που είχε διαμορφωθεί τον τελευταίο μήνα. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κάποια παρενέργεια στα περίπου 1400 εμβόλια που έχουν διενεργηθεί.

Το Κέντρο Υγείας Βάρδας ξεκινά μεθαύριο Πρωταπριλιά τον εμβολιασμό και μένει να δούμε την ανταπόκριση των πολιτών. Στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας ο εμβόλιασμός θα ξεκινήσει στις 3 Απριλίου με εμβόλια Pfizer και ήδη το ενδιαφέρον των πολιτών είναι ισχυρό.

Μόνο Pfizer σε Πύργο και Αμαλιάδα

Χωρίς προβλήματα συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Πύργου, στο οποίο καμία απολύτως δόση εμβολίου δεν πάει χαμένη. Η εμβολιαστική γραμμή που ακολουθείται είναι με το εμβόλιο της Pfizer οπότε και δεν υπάρχουν αναβολές όπως συμβαίνει με το εμβόλιο της AstraZeneca και μάλιστα από τον Απρίλιο, σύμφωνα και με τον υπεύθυνο του Κ.Υ. Πύργου κ. Γιάννη Παρασκευόπουλο, θα ξεκινήσουν και δεύτερη εμβολιαστική γραμμή, πάλι με το εμβόλιο της Pfizer, πραγματοποιώντας 160 εμβόλια την ημέρα σε δύο βάρδιες. Αυξημένη αναμένεται από τον Απρίλιο η ροή και στο εμβολιαστικό Κέντρο της Αμαλιάδας, καθώς θα γίνει προσπάθεια για να εξυπηρετούνται καθημερινά 75-80 πολίτες, δηλαδή 20 περισσότεροι από ό,τι σήμερα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος