FOLLOW US: facebook twitter

Κατάκολο: Ύποπτη κατασκευή καμουφλάζ για κεραίας κινητής τηλεφωνίας

Ημερομηνία: 13-12-2018 | Συντάκτης:

Ένα «κουτί» γνώριμο ως κατασκευή που φιλοξενεί καμουφλαρισμένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας πάνω σε κτίρια εντοπίστηκε στο Κατάκολο. Η «καμινάδα» φαίνεται να έχει καλώδια στο εσωτερικό της και αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση κατοίκων και φορέων. Πλέον μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, ερευνούν πρώτα αν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες για την τοποθέτηση μιας τέτοιας κεραίας στο κέντρο του χωριού και σε κοντινή απόσταση από τον κεντρικό προβλήτα του λιμανιού και κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει την υγεία των κατοίκων, εφόσον αποδειχθεί πως όντως πρόκειται για κάτι τέτοιο.

Όπως τόνισε το μέλος της Τ.Κ. Κατακόλου και του ΔΣ του ΔΛΤ Πύργου Μάκης Ρομποτής «… κάτοικος του χωριού παρατήρησε μια περίεργη κατασκευή που μοιάζει με καμινάδα αλλά δεν είναι. Από μέσα φαίνεται πως βγαίνουν καλώδια. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν καλώδια από μια καμινάδα. Άρα κάτι άλλο συμβαίνει. Θυμάμαι σε ανάλογη περίπτωση στον Πύργο πως σε τέτοια κατασκευή υπήρχε κεραία κινητής τηλεφωνίας. Δεν ξέρω αν είναι νόμιμη ή παράνομη, χρειάζεται διερεύνηση. Αν είναι νόμιμη δεν έπρεπε να ζητηθεί άδεια από την τοπική κοινότητα και το δήμο Πύργου; Ζητήθηκε; Υπάρχει; Αν δεν υπάρχει πρέπει να δούμε τι γίνεται».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του ΔΛΤ Πύργου Σάκης Αντωνόπουλος, μιλώντας για την «καμινάδα» που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση με τις λιμενικές εγκαταστάσεις σημείωσε πως «…πληροφορήθηκα σήμερα (σ.σ. χθες) πως στο Κατάκολο έχει εγκατασταθεί μια κεραία κινητής τηλεφωνίας κοντά στο χώρο του λιμανιού και στην κατοικημένη περιοχή. Ανησυχώ για αυτό το πράγμα και πιστεύω πως πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος, δεδομένου ότι «δεν χρωστάει» κανένας τίποτα, ούτε οι μόνιμοι κάτοικοι, ούτε οι επισκέπτες της περιοχής. Θεωρώ απαράδεκτο να έχει γίνει κάτι τέτοιο. Ακόμα και με αδειοδοτημένη διαδικασία, θεωρώ πως είναι επικίνδυνο για την υγεία όλων».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος