FOLLOW US: facebook twitter

Καταγγελία για καταχρηστική απόλυση εργαζόμενης μητέρας από ξένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, όπως αναφέρει το ΕΚ Πύργου

Ημερομηνία: 01-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Καταγγελία για παράνομη και καταχρηστική απόλυση εργαζόμενης από κατάστημα ξένης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στον Πύργο απέστειλε προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και τον υπουργό Εργασίας, Γ.Βρούτση, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πύργου, ζητώντας την παρέμβαση του κράτους για την ανάκληση της απόφασης.

Όπως ανέφερε η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πύργου και πρόεδρος του Σωματείου  Εμποροϋπαλλήλων Πύργου, Χρύσα Ζούπη, εργαζόμενη μητέρα τριών παιδιών με βιοποριστικά προβλήματα απολύθηκε αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία δικαιολογία, παρότι πρόσφατα έλαβε ευχαριστήρια επιστολή για την απόδοσή της.

««Σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Πύργου υπάρχει μία καταγγελία εργαζόμενης για  απόλυση από αλυσίδα SM και βρισκόμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε την εργοδοτική αυθαιρεσία που επικρατεί εν μέσω πανδημίας. Τα εργατικά δικαιώματα ειδικά των ιδιωτικών υπαλλήλων έχουν εκλείψει. Δεν διασφαλίζονται από κανένα νόμο. Υπάρχει το σύστημα “ό,τι θέλει ο εργοδότης, αυτό πράττει”.Δεν φτάνει που εξαφανίζονται η μεσαία και μικρομεσαία επιχείρηση, υπάρχει και η έκλειψη του ιδιωτικού τομέα», τόνισε.

Η απολυμένη υπάλληλος Αλεξία Τσίμπρη δήλωσε:

«Εργαζόμουν σε μεγάλη αλυσίδα SM στον Πύργο. Με κάλεσε την Πέμπτη το μεσημέρι το πρωί η διευθύντριά μου μαζί με την επιθεωρήτριά μου και μου ανακοίνωσαν την απόλυσή μου επικαλούμενες κάποιους λόγους που δεν ισχύουν και χωρίς να μου πουν τους ακριβείς λόγους. Δεν με κάλεσαν στο γραφείο που υπάρχουν κάμερες,  αλλά στην κουζίνα. Εγώ αρνήθηκα να υπογράψω γιατί ζήτησα να μάθω τους πραγματικούς λόγους της απόλυσής μου, γιατί δεν μου αρκούσαν όσα μου είπαν, ότι δήθεν “δεν απέδιδα” μετά από 5 χρόνια κι ενώ δύο μήνες πριν είχα μετακινηθεί να βοηθήσω στο κατάστημα της Ζακύνθου λόγω κορονοϊού, από όπου πήρα συγχαρητήρια επιστολή από τη δ/ντρια των κεντρικών στην Πάτρα. Όταν αρνήθηκα να υπογράψω, μου είπαν ότι δεν μπορώ να φύγω από την κουζίνα αν δεν υπογράψω πρώτα, και τους είπα ότι αυτό δεν γίνεται, διότι ήμουν ταραγμένη και ήθελα να ενημερώσω τους δικούς μου και τον δικηγόρο μου», τόνισε και κατήγγειλε εργασιακό εκφοβισμό.

«Μου είπαν ότι δεν θα φύγω αν δεν υπογράψω κι ότι θα χάσω την αποζημίωσή μου και ότι “αν δεν υπογράψεις μη μας αναγκάσεις να προβούμε σε άλλες πράξεις”. Eγώ ρώτησα αν αυτό είναι εκβιασμός κα μου είπαν “πάρ΄το όπως θές” και τους είπα ότι αν δεν ανοίξουν την πόρτα θα καλέσω την αστυνομία και έτσι μου άνοιξαν», ανέφερε και πρόσθεσε ότι το απόγευμα της ίδιας ημέρας τής κοινοποιήθηκε η απόλυσή της.

«Θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου γιατί δέχθηκα εκφοβισμό» τόνισε και επανέλαβε την άποψή της πως η απόλυσή της είναι άδικη, παράνομη και καταχρηστική. Η Πρωινή απευθύνθηκε τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά στην εταιρεία αλλά εως τις 7μμ δεν είχε λάβει καμία απάντηση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος