FOLLOW US: facebook twitter

«Πράσινο» για καταφύγιο αδεσπότων στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Ημερομηνία: 04-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Θα χρηματοδοτηθεί με 372.000 ευρώ από πρόγραμμα του ΥΠΕΣ

Στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» εντάχθηκε η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίησή του. Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου σε πρόσφατη συνεδρίασή της ενέκρινε την απόφαση ένταξης της Διεύθυνσης Οικονομικής & Αναπτυξιακής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών με προϋπολογισμό 372.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική πρότασης, πρόκειται να κατασκευαστεί εκ θεμελίων, σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του Δήμου σε εκτός σχεδίου περιοχή, ένα καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το οποίο θα αποτελείται από ένα ανεξάρτητο ισόγειο κτίριο διοίκησης-ιατρείο και από τους χώρους διαμονής και άσκησης των ζώων. Το ισόγειο κτίριο θα είναι επιφάνειας τουλάχιστον 60 τ.μ. και θα περιλαμβάνει γραφείο διοίκησης και διαχείρισης, αίθουσα προσωπικού, αποθήκη τροφών και υλικού, αίθουσα παρασκευής ή προετοιμασίας της τροφής των ζώων, με τα σχετικά σκεύη και είδη εστίασης των ζώων και πλυντήριο αυτών, αίθουσα απομόνωσης ασθενών ζώων, χώρο ιατρείου μικρών ζώων και WC εργαζομένων.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να συμβάλει στον δραστικό περιορισμό του φαινομένου των αδέσποτων ζώων στις τοπικές κοινότητες του δήμου και στη διαμόρφωση κουλτούρας φιλικής αντιμετώπισης και φροντίδας των ζώων συντροφιάς. Επικρατέστερη επιλογή τοποθεσίας είναι δημοτικό ακίνητο στην περιοχή της ΤΚ Σκιλλουντίας, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί οριστική απόφαση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος