FOLLOW US: facebook twitter

Κατά πλειοψηφία το σύμφωνο συνεργασίας για την ΟΧΕ

Ημερομηνία: 07-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία


dspyrgou-oxe

Παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλου συνεδρίασε χθες το Δ.Σ. Πύργου

Θετικές προοπτικές δημιουργεί η πρόθεση της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και της Π.Ε Ηλείας ο σχεδιασμός της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης στο νομό μας με έναν πανίσχυρο άξονα Κατάκολο – Πύργος – Ολυμπία και με πολλές παράπλευρες κατευθύνσεις που μπορούν να φέρουν ανάπτυξη στον τόπο. Υπό την προϋπόθεση βέβαια πως οι εμπλεκόμενοι φορείς θα συνεργαστούν αρμονικά και θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες και το πλαίσιο για να προχωρήσει αυτό το σχέδιο. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος που παρευρέθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου με μοναδικό θέμα την έγκριση συμφώνου συνεργασίας του δήμου Πύργου με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ΟΧΕ στον άξονα Κατακόλου- Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας.

dspyrgou-oxe-georgiop

Ο κ. Γεωργιόπουλος ανέφερε ότι η καλή συνεργασία των τριών πλευρών είναι απαραίτητη, διότι η Περιφέρεια είχε καταθέσει από τον Μάρτιο το συγκεκριμένο σχέδιο, αλλά οι δύο δήμοι Πύργου και Ολυμπίας δεν έδειξαν το απαιτούμενο ενδιαφέρον και ευελπιστεί ότι θα το κάνουν τώρα. Στην συνέχεια ανέλυσε τον σχεδιασμό της Περιφερειας, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υλοποιηθεί μέσα στην επόμενη τετραετία ο σχεδιασμός με την στήριξη του ΕΣΠΑ, επισημαίνοντας ότι η Ολοκληρωμένη Χωρική επένδυση  είναι ένα ολοκληρωμένο τοπικό αναπτυξιακό σχέδιο. Υπό τον άξονα της ΟΧΕ, είναι δυνατό να εξακτινωθούν δράσεις και να συμπεριλάβουν παρεμβάσεις και σε άλλες περιοχές πέρα του συγκεκριμένου άξονα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η ένταξη στο σχεδιασμό περιοχών, όπως η Αρχαία Ήλιδα και ο Επικούρειος Απόλλωνας, αλλά επίσης και οι ιαματικές πηγές του Καϊάφα. Στο σχεδιασμό μπορούν να συνεισφέρουν και θα είναι εταίροι της Περιφέρειας, φορείς όπως η Αρχαιολογική Υπηρεσία, η ΔΟΑ, η ΕΟΕ, η ΔΟΕ, αλλά και το ΕΒΕ Ηλείας.

Στα θετικά που δημιουργεί για την ανάπτυξη του τόπου η ΟΧΕ, αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Πύργου κ. Γ. Λιατσής τονίζοντας όμως ότι ο δήμος Πύργου και έχει και άλλες δικές του προτάσεις για την υλοποίηση του σχεδίου, ενώ θετικά εκφράστηκαν με συγκεκριμένες παρατηρήσεις και προτάσεις οι παρατάξεις Αντωνακόπουλου, Καράμπελα και Αργυρόπουλου και σε γενικές γραμμές διαφοροποιήθηκαν οι παρατάξεις της Ανοιχτής Συμπολιτείας, της Λαϊκής Συσπείρωσης και της «Αναγέννεσις», τεκμηριώνοντας τις απόψεις τους.  Η συζήτηση τράβηξε σε μάκρος και τελικώς το σύμφωνο συνεργασίας δήμου Πύργου και Περιφέρειας για την ΟΧΕ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot