FOLLOW US: facebook twitter

«Καραντίνα» διαρκείας για τον ηλειακό τουρισμό

Ημερομηνία: 28-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”135375″ img_size=”full”][vc_column_text]

-«Κουτσή» και φέτος η σεζόν, αργεί η επιστροφή στα επίπεδα του 2019
-Επιφυλακτικοί δηλώνουν οι εκπρόσωποι του ξενοδοχειακού κλάδου στον νομό

[/vc_column_text][vc_column_text]Χαμηλώνει αισθητά ο πήχυς των προσδοκιών και για τη φετινή τουριστική περίοδο στην Ηλεία, αφού η εξέλιξη της πανδημίας και η επιφυλακτικότητα των κυβερνήσεων των ευρωπαϊκών κρατών έχουν περιορίσει τις κρατήσεις μέχρι τώρα μόνο για την περίοδο αιχμής, δηλαδή στα μέσα του Αυγούστου.

Επιπλέον, ο φόβος της εξάπλωσης της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού και οι πιθανότητες τοπικών Lockdown προκαλούν τεράστια ανησυχία στους εκπροσώπους του ξενοδοχειακού κλάδου στην Ηλεία, αφού μια τέτοια εξέλιξη θα ισοδυναμεί με καταστροφή.

Με βάση το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από υποψήφιους επισκέπτες, ο Ιούλιος κατά το ήμισυ είναι χαμένος τόσο για την περιοχή του Πύργου, όσο και για την πεδινή Ηλεία, η οποία αποτελεί παραδοσιακό πόλο έλξης επισκεπτών του εξωτερικού από τις αρχές του καλοκαιριού. Η τουριστική «ατμομηχανή» της Αρχαίας Ολυμπίας φαίνεται πως θα αργήσει να πάρει μπροστά, ειδικά αν εκδηλωθεί τέταρτο κύμα κορονοϊού το φθινόπωρο, διότι θα ακυρωθούν οι σχεδιαζόμενες αφίξεις από γκρουπ επισκεπτών. Όπως γίνεται αντιληπτό, ακόμα και ο στόχος της επιστροφής στο 50% των αφίξεων του 2019, αρχίζει να φαίνεται πολύ φιλόδοξος.[/vc_column_text][vc_single_image image=”2310″ img_size=”full”][vc_column_text]Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας, Βασίλης Τυλιγάδας, η χρονιά εξελίσσεται όπως και πέρυσι, με ελάχιστες κρατήσεις.

«Όλα είναι ακόμα πολύ ρευστά. Δεν υπάρχουν κρατήσεις, παρά μόνο ενδιαφέρον. Υπάρχει ακόμα θέμα με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και διαπιστώνω ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θέλουν να κρατήσουν τον κόσμο στις χώρες τους. Μέχρι τα μέσα Ιουλίου έχει χαθεί η σεζόν. Ευελπιστούμε ότι μπορεί να αλλάξει η κατάσταση μετά τις 15 Ιουλίου,και κυρίως να πάμε καλύτερα το φθινόπωρο, που είναι και παραδοσιακά καλή περίοδος για την Ολυμπία, διότι τους θερινούς μήνες ο κόσμος προτιμά τα παραθαλάσσια μέρη. Τον Αύγουστο υπολογίζουμε τον εσωτερικό τουρισμό αλλά με χαμηλές πληρότητες, στο 15%», τόνισε ο κ. Τυλιγάδας ζητώντας από τον κόσμο να εμβολιαστεί για να αποτραπεί νέα διασπορά του ιού.

«Δεν θέλω καν να σκέφτομαι την πιθανότητα ενός νέου lockdown. Η Αρχ. Ολυμπία περιμένει επισκέπτες τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, οπότε αν ο κορονοϊός ακυρώσει κι αυτές τις αφίξεις, έχουμε καταστραφεί. Ελπίζω να προχωρήσει πιο γρήγορα ο εμβολιασμός για να μη ζήσουμε πάλι κάτι ανάλογο. Βοήθεια από το κράτος δεν έχουμε πλέον επειδή τυπικά είμαστε ανοιχτοί, επί της ουσίας όμως δεν έχουμε δουλειά», σημείωσε.[/vc_column_text][vc_single_image image=”105800″ img_size=”full”][vc_column_text]Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων & Λοιπών Καταλυμάτων δήμου Πύργου, Μάκης Ζαχαρόπουλος, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έδωσε μια μικρή «ανάσα» στα παραθαλάσσια καταλύματα, ωστόσο επισήμανε ότι και το φετινό καλοκαίρι προμηνύεται δύσκολο.

«Δεν έχουν έρθει οι ξένοι που επιθυμούμε. Έχει ξεκινήσει μια μέτρια κατάσταση και αναμένουμε κάποιες πληρότητες από Έλληνες κυρίως λόγων γάμων, αλλά μετά τις 20 Ιουλίου. Προφανώς όμως δεν αρκεί ο εσωτερικός τουρισμός. Οι ξένοι αγνοούνται. Οι απαγορεύσεις στη Μεγάλη Βρετανία μας επηρεάζουν έμμεσα, διότι η Ηλεία συνήθως ευνοείται όταν όμορες περιοχές όπως η Ζάκυνθος και η Μεσσηνία εμφανίζουν υψηλή πληρότητα. Αν δεν πάνε καλά αυτοί οι προορισμοί, αναπόφευκτα επηρεαζόμαστε και εμείς. Ακόμα δεν ξέρουμε τι γίνεται με το πράσινο πιστοποιητικό, προσθέστε και το γεγονός ότι ο Πύργος υστερεί σε τουριστική προβολή, οπότε δεν πρόκειται να επιστρέψουμε φέτος κοντά στα επίπεδα του 2019. Τώρα είμαστε στο μίνιμουμ των όσων περιμέναμε και απευχόμαστε ένα νέο τοπικό lockdown», υπογράμμισε.[/vc_column_text][vc_single_image image=”105798″ img_size=”full”][vc_column_text]Στους Γερμανούς ποντάρει ο Κάμπος

Στην πεδινή Ηλεία γίνονται προσπάθειες για να καλυφθεί μέρος των απωλειών από πέρυσι, ωστόσο έχει χαθεί σημαντικό μέρος της τουριστικής περιόδου. Παράλληλα, για φέτος οι επαγγελματίες θα πρέπει να κάνουν υπολογισμούς χωρίς τη ρωσική αγορά. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πεδινής Ηλείας, Αντώνης Μαυρόπουλος, τόνισε ότι η σεζόν ουσιαστικά ξεκινά από τις 15 Ιουλίου, εκφράζοντας την ελπίδα να μην αλλάξει κάτι σχετικά με τις αφίξεις του εξωτερικού.

«Η σημαντική αλλαγή, κυρίως για τα μεγάλα ξενοδοχεία αλλά και για κάποια μικρά, είναι ότι δεν θα έχουμε Ρώσους επισκέπτες. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ενδιαφέρον από την Κεντρική Ευρώπη και κυρίως Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με την Πολωνία. Άλλες χρονιές είχαμε καλύτερες πληρότητες από τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, φέτος ξεκινάμε πιο αργά την προσπάθειες να καλύψουμε ό,τι χάσαμε από την πανδημία», ανέφερε.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot