FOLLOW US: facebook twitter

Καπνίζει ο γάιδαρος

Ημερομηνία: 23-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Τι πράγμα κι αυτό το «112», ρε παιδιά. Σου έρχεται, λέει, ένα μήνυμα και γλιτώνεις από… λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς. Κάτι σαν το προφυλακτικό δηλαδή. Το φοράς και γλιτώνεις από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, και ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες!

Οχι αυτόματα, βέβαια –απ’ ό,τι κατάλαβα και για να είμαστε και δίκαιοι–, απλώς σε προειδοποιεί για κινδύνους που  ενδεχομένως προκύψουν. Για να προστατευτείς και να γλιτώσεις θα πρέπει να βάλεις για τα καλά το χέρι σου. Να υπάρξει… ιδιωτική πρωτοβουλία, ρε παιδί μου! Ασε που δίνει το άλλοθι στο κράτος να πει εγώ σε ενημέρωσα και ξεμπέρδεψα.

Διαφορετικά, χωρίς δηλαδή τη λήψη μέτρων πολιτικής προστασίας για τους πολλούς αλλά και την αντιμετώπιση της όποιας παρέμβασης οικονομικών συμφερόντων, η εφαρμογή του «112» θα μοιάζει όλο και περισσότερο με πυροτέχνημα. Με επικοινωνιακό τρικ. Και οι φωτιές θα συνεχίσουν να καίνε, οι σεισμοί να γκρεμίζουν και οι πλημμύρες να καταστρέφουν.

Αν και ο σοφός λαός της ορεινής υπαίθρου έχει σκαρφιστεί καλύτερες μεθόδους επικοινωνιακής προσέγγισης. Οπως στην περίπτωση που δύο νεαροί προσέγγισαν έναν συγχωριανό τους στο καφενείο και τον ρωτούσαν επίμονα αν… καπνίζει ο γάιδαρος. Αφού άκουσαν τα μπινελίκια του μπάρμπα που το εξέλαβε ως δούλεμα, του αποκάλυψαν στη συνέχεια πως… αν δεν καπνίζει ο γάιδαρος, πήρε φωτιά ο αχυρώνας!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος