FOLLOW US: facebook twitter

«Κανένας μαθητής ή εκπαιδευτικός στην τάξη χωρίς αρνητικό self test»

Ημερομηνία: 10-05-2021 | Συντάκτης:
Έτοιμα τα σχολεία της Ηλείας για την σημερινή επιστροφή των μαθητών στα θρανία-Κάθετοι οι Δ/ντές εκπαίδευσης:

Στα θρανία επιστρέφουν σήμερα μετά από έξι σχεδόν μήνες τηλεκπαίδευσης, με χαμόγελα και αισιοδοξία,  οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων όλης της χώρας προκειμένου να ολοκληρώσουν την φετινή σχολική χρονιά δια ζώσης για το μικρό διάστημα που απομένει. Η είσοδος των μαθητών στις τάξεις θα επιτρέπεται ωστόσο μόνο με την επίδειξη αρνητικού σελφ τεστ και για τους μαθητές και για τους εκπαιδευτικούς και κανένας μαθητής δεν θα παρακολουθήσει μάθημα αν δεν έχει αυτό το “μαγικό διαβατήριο”.  Στα σχολεία της Ηλείας όλων των βαθμίδων, έχουν γίνει οι σχετικές προετοιμασίες και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων θα φροντίσουν να τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την υγειονομική ασφάλεια των μαθητών, όπως η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες, χρήση αντισηπτικών, σχολαστικούς καθαρισμούς χώρων, τακτικούς αερισμούς χώρων κ.ά.».

Ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Νίκο Κλάδης σε δήλωσή του στην Πρωινή για την σημερινή επιστροφή μαθητών νηπιαγωγείων και δημοτικών στα θρανία δήλωσε ότι έχει γίνει σε όλα τα σχολεία η απαραίτητη προετοιμασία και όλα είναι έτοιμα για την επιστροφή στην διά ζώσης εκπαίδευση:

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι και θεωρώ πώς και το ίδιο θα είναι και οι μαθητές που επιστρέφουν σήμερα στα σχολεία τους μετά από ένα τόσο μεγάλο διάστημα τηλεκπαίδευσης. Έχουν γίνει στα σχολεία όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για την υποδοχή των μαθητών, βεβαίως η Δ/νση δεν είναι αρμόδια για την εφοδιαστική αλυσίδα ( μάσκες και αντισηπτικά), δεν έχουν σε εμένα ωστόσο αναφερθεί κάποιες σχετικές ελλείψεις.  Να σημειώσω λοιπόν ότι θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα και τα συμπληρωματικά επίσης, όπως τα σελφ τεστ, αφού οι γονείς υποχρεούνται να έχουν το ανρητικό αποτέλεσμα για τα παιδιά τους για να παρακολουθήσουν την διά ζώσης εκπαίδευση.”

Σε ότι αφορά τα σελφ τεστ και το πρόβλημα που παρουσιάστηκε  με το κλείσιμο της σχετικής πλατφόρμας από το Σάββατο το απόγευμα και όλη την Κυριακή όπου με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου δεν  διατίθενται  σελφ τεστ από τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία το Σαββατοκύριακο με αποτέλεσμα πολλοί γονείς που δεν το γνώριζαν να μην προλάβουν να τα προμηθευτούν, ο κ. Κλάδης ανέφερε:

“ Μέχρι στιγμής δεν προβλέπεται καμία επιείκεια για μαθητές που θα προσέλθουν σήμερα στο σχολείο χωρίς σελφ τεστ επειδή δεν μπόρεσαν να τα προμηθευτούν οι γονείς τους, βεβαίως αυτό είναι και θέμα διαχείρισης  ενδεχόμενων περιστατικών από την διεύθυνση του σχολείου. Εγώ βεβαίως θα συνιστούσα στους γονείς που δεν μπόρεσαν για οποιοδήποτε λόγο να κάνουν το τεστ τα παιδιά τους ακόμα και σήμερα το πρωί, να τα αφήσουν για μια μέρα στο σπίτι για να μην θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των συμμαθητών τους και μόνο όταν θα το έχουν κάνει και είναι αρνητικό να τα στείλουν στο σχολείο. Η επιστροφή όλων των παιδιών στην διά ζώσης εκπαίδευση πρέπει να γίνει με απόλυτη ασφάλεια για να μην έχουμε παρατράγουδα στην συνέχεια. Η οδηγία πάντως είναι σαφής, κανένας μαθητής στην τάξη χωρίς σελφ τεστ”.

Ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Γιώργος Φωτεινόπουλος από την πλευρά του, τόνισε ότι “ είμαστε καθόλα έτοιμοι, έχω επικοινωνήσει με όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να διαπιστώσω το βαθμό ετοιμότητάς του για την σημερινή επανεκκίνηση και δεν μου αναφέρθηκε κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικά και μάσκες για όποιον μαθητή χρειαστεί και οι διευθυντές των σχολείων έχουν ενημερωθεί για όλες τις οδηγίες που μας δόθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας. Επιστρέφουμε λοιπόν σήμερα, μετά από 6 μήνες, με χαμόγελο και θετική ενέργεια και είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά εφόσον και οι μαθητές τηρήσουν τα προβλεπόμενα.”

Ωστόσο ο κ. Φωτεινόπουλος ήταν κάθετος σε ότι αφορά τα σελφ τεστ και τόνισε ότι “δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα παιδί και σε κανέναν εκπαιδευτικό να μπει σε τάξη αν δεν έχει αρνητικό σελφ τεστ το οποίο θα ελεγχθεί στην είσοδο του προαυλίου. Αν όμως διαπιστώσουμε ότι κάποιος μαθητής δεν έχει μαζί του το σελφ τεστ, θα οδηγηθεί σε μια κενή τάξη όπως προβλέπεται, θα καλέσουμε τον γονιό και αν δεν φέρει το πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος θα φύγει για το σπίτι. Άλλωστε ακόμα και αν δεν το έχει προμηθευτεί τις προγηγούμενες ημέρες από το φαρμακείο, μπορεί να το κάνει το πρωι της Δευτέρας και εφόσον είναι αρνητικό να έρθει το παιδί σχολείο και ας καθυστερήσει και την πρώτη ώρα. Στόχος είναι η ασφάλεια και σε αυτό θα είμαστε κάθετοι”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος