FOLLOW US: facebook twitter

«Κάν’ το Σωστά» για την ασφάλειά σου!

Ημερομηνία: 17-03-2024 | Συντάκτης:

Συμμετοχή μαθητών του 2ου Γυμνασίου Πύργου σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την οδική συμπεριφορά

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 υλοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κάν’ το Σωστά» από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Το πρόγραμμα παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης του σχολείου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωσή τους για τη σημασία της ασφαλούς οδήγησης, θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, τις αιτίες και τις συνέπειες των τροχαίων συμβάντων.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε θεωρητικό και βιωματικό μέρος. Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν παρουσίαση, σχετικά βίντεο, έγινε ενημέρωση και συζήτηση για τη συμπεριφορά τους ως επιβάτες οχημάτων και γενικότερα ως χρήστες της οδού, για στατιστικά στοιχεία, για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στον δρόμο, τα τροχαία ατυχήματα και πως θα μπορούσαν να αποφευχθούν και τα αποτελέσματα των τροχαίων δυστυχημάτων.

Ακολούθησε το βιωματικό μέρος στον προαύλιο χώρο του σχολείου όπου οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν βιωματικά μέσω δραστηριοτήτων προσομοίωσης όπως: ανατροπής αυτοκινήτου για την αξία χρήσης της ζώνης ασφαλείας στο αυτοκίνητο, προσομοιωτή πρόσκρουσης για τη σύγκρουση με μικρή ταχύτητα και τη σημασία χρήσης ζώνης ασφαλείας σε χαμηλές ταχύτητες όπως εντός πόλης, γυαλιών προσομοίωσης μέθης για να βιώσουν το πως βλέπει κάποιος υπό την επήρεια αλκοόλ. Οι μαθητές και οι μαθήτριες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και συμμετείχαν με ενθουσιασμό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος