FOLLOW US: facebook twitter

Καλοτάξιδο και… «καλοτάξιδος»

Ημερομηνία: 07-02-2024 | Συντάκτης:

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα

  • Ο πρωθυπουργός υπονόησε στην ομιλία του υποψηφιότητα του κ. Τσιόδρα στις ευρωεκλογές
  • Σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο στην εκδήλωση

Στο κατάμεστο  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η παρουσίαση του βιβλίου του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσιόδρα, με τίτλο «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση. Οι περιπέτειες ενός οράματος».

Στην εκδήλωση απηύθυνε ομιλία και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κλείνοντας υπονόησε την επικείμενη υποψηφιότητα του κ. Τσιόδρα στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Το τελευταίο διάστημα άλλωστε ο κ. Τσιόδρας αποτελεί ένα από τα επικρατέστερα ονόματα για την στελέχωση του ευρωψηφοδελτίου και ο κ. Μητσοτάκης στο κλείσιμο της ομιλίας του είπε χαρακτηριστικά: «Να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο του και η πορεία του από εδώ και πέρα», με τον ίδιο να χαμόγελα και το κοινό να χειροκροτεί.

Η κατάμεστη αίθουσα Banquet στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Οι ομιλίες

Εκτός από τον πρωθυπουργό, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μίλησαν για το βιβλίο, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ευρώπης Θοδωρής Ρουσόπουλος και οι πρώην επίτροποι της χώρας μας στην Κομισιόν, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Μαρία Δαμανάκη, Σταύρος Δήμας και Άννα Διαμαντοπούλου.

Ο κ. Ρουσόπουλος στην ομιλία του εξήρε το βιβλίο του κ. Τσιόδρα και έδωσε έμφαση στις προσπάθειες ευρωπαϊκής ενοποίησης και τις επιπτώσεις της. Σημείωσε ότι κάποιοι παράγοντες στις ευρωπαϊκές χώρες ενώνουν, ενώ κάποιοι άλλοι χωρίζουν, ενώ θεωρείται προϋπόθεση από τους λαούς για την ενοποίηση, η διατήρηση της εθνικής ταυτότητας.

Ο βουλευτής της ΝΔ, πρώην υπουργός και πρώην επίτροπος στην Κομισιόν Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στην δική του ευρωπαϊκή εμπειρία από το χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης που κατείχε, λέγοντας ότι ξεκίνησε από το μηδέν γιατί η Ευρώπη δεν είχε μεταναστευτική πολιτική και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον λαϊκισμό που εκμεταλλεύεται το μεταναστευτικό πρόβλημα. Επεσήμανε δε μεταξύ άλλων, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τον Μακρόν σηκώνει την ευρωπαϊκή σημαία, και κρατά την Ελλάδα σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Από αριστερά Δημήτρης Τσιόδρας, Άννα Διαμαντοπούλου, Σταύρος Δήμας, Αριστοτελία Πελώνη, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Μαρία Δαμανάκη

Η πρώην επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, είπε ότι το βιβλίο του κ. Τσιόδρα στηρίζεται σε γεγονότα και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο, διότι δεν αναπτύσσεται εν κενώ αλλά μέσα σε ένα κόσμο που ψάχνει το βηματισμό του. Έκανε λόγο για ανασφάλεια και αβεβαιότητα που χαρακτηρίζει τον κόσμο, γιατί – όπως είπε – έχουν συμβεί μεγάλες αλλαγές με ταχύτητα, όπως η τεχνολογική επανάσταση και οι πλανητικές κρίσεις.

Ο πρώην υπουργός και πρώην Επίτροπος Σταύρος Δήμας, τόνισε αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι αποκατέστησε το διεθνές κύρος της χώρας μας από το 2019. Αναφέρθηκε στο βιβλίο και είπε ότι μελετά την πορεία προς την ενοποίηση της Ευρώπης, και τόνισε ότι υπάρχουν αναχώματα που εμποδίζουν αυτή την ενοποίηση.

Για το βιβλίο μίλησε και η πρώην επίτροπος Άννα Διαμαντοπούλου η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στην διεύρυνση της Ευρώπης την περίοδο της θητείας της, και τις συνέπειες που είχε, ενώ είπε ότι το 2024 βρίσκει την Ευρώπη μπροστά σε έναν ξεσηκωμό με διαφορετικά προβλήματα διαφορετικών χωρών και χώρων αναφέροντας ως παράδειγμα τις κινητοποιήσεις των αγροτών και των εργατών στην Ευρώπη.

«Χαίρομαι που το βιβλίο δίνει το έναυσμα για μια συζήτηση επί της ουσίας πηγαίνοντας προς τις ευρωεκλογές»

Στο τέλος της παρουσίασης ο ίδιος ο Δημήτρης Τσιόδρας, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όχι μόνο για την παρουσία και την ομιλία του, αλλά και «για την εμπιστοσύνη που με έχει τιμήσει τα τελευταία χρόνια», όπως είπε χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε επίσης τον πρώην πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο, σημειώνοντας ότι υπήρξε επίσης συνεργάτης του σε δύσκολες εποχές, τους υπουργούς, τους βουλευτές και τους ανθρώπους που παρουσίασαν το βιβλίο, καθώς και την ειδική σύμβουλο του πρωθυπουργού, Αριστοτελία Πελώνη.

«Χαίρομαι που το βιβλίο δίνει το έναυσμα για μια συζήτηση επί της ουσίας πηγαίνοντας προς τις ευρωεκλογές. Εύχομαι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, να γίνει συζήτηση τέτοιου επιπέδου, ώστε στην κάλπη οι Έλληνες να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για το τι θέλουμε να κάνομε. Πιστεύω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με όσα έχει πετύχει, θα βάλει τη σφραγίδα του και σε αυτές της ευρωεκλογές και η ΝΔ θα έχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα», τόνισε κλείνοντας ο κ. Τσιόδρας και ευχαρίστησε όλους όσοι τον τίμησαν με την παρουσία τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές της νέας Δημοκρατίας, στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και πλήθος κόσμου.

Μεταξύ άλλων ήταν οι υπουργοί: Σταύρος Παπασταύρου, Γιάννης Μπρατάκος Όλγα Κεφαλογιάννης, Κυριάκος Πιερρακακης, Ακης Σκέρτσος, Μάκης Βορίδης, Θ.Σκυλακάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Κώστας Σκρέκας, Δημητρης Καιρίδης, Νίκος Παπαθανάσης, Νίκη Κεραμέως, Λινα Μενδώνη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιώργος Φλωρίδης, καθώς και ο Ηλείος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot