FOLLOW US: facebook twitter

Καλοδεχούμενη στη Ζαχάρω η παραχώρηση

Ημερομηνία: 29-11-2023 | Συντάκτης:

-Θετικά τα πρώτα σχόλια για τον διαγωνισμό της ΕΤΑΔ στο Παρά Θίν’ Αλός

-Ικανοποίηση από Αυγερινοπούλου, συνδιαμορφωτή θέλει τον δήμο ο Κώστας Μητρόπουλος

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Συγκρατημένη ικανοποίηση είναι το αίσθημα που επικρατεί στη Ζαχάρω μετά την ανακοίνωση της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου ότι παραχωρεί με διαγωνισμό σε ιδιώτη το «Παρά Θίν’Αλός», καθώς γίνεται η αρχή για την επαναλειτουργία του και ο τερματισμός της αδράνειας έπειτα από σχεδόν είκοσι χρόνια.

Ο νέος δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Μητρόπουλος, δήλωσε στην «Πρωινή» πως πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, ωστόσο επισήμανε πως θα πρέπει ο δήμος να είναι συνδιαμορφωτής των εξελίξεων σε μια έκταση που ανήκει στη διοικητική του επικράτεια, σημειώνοντας ότι μόλις αναλάβει και τυπικά τα νέου καθήκοντα, θα προβεί σε σειρά επαφών.

«Είναι θετικό το γεγονός ότι η ΕΤΑΔ δημοπρατεί το Παρά Θίν’ Αλός με σκοπό την επαναλειτουργία του, καθώς για πολλά χρόνια η Ζαχάρω στερήθηκε την τόσο σημαντική και άμεσα συνδεδεμένη με την τουριστική δραστηριότητα υποδομή του. Σε κάθε περίπτωση, όμως, έχουμε δεσμευτεί πολιτικά πως ο δήμος θα πρέπει να είναι συμμέτοχος και συνδιαμορφωτής των εξελίξεων που αφορούν τις δημόσιες εκτάσεις εντός της περιοχής του και αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε, ξεκινώντας από την πρώτη μέρα του νέου έτους και την ανάληψη των καθηκόντων μας».

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ζαχάρως, Μαρίνα Αντωνοπούλου, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι ο διαγωνισμός είναι κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό από τη ΕΤΑΔ, σημειώνοντας ότι ισως θα έπρεπε να είναι περισσότερα χρόνια η παραχώρηση.

«Είναι κάτι που έπρεπε να έχει λυθεί εδώ και καιρό από την ΕΤΑΔ, διότι όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες αδειοδότησης από εκεί περνάνε. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει ενδιαφερόμενος επενδυτής για να μπει ξανά σε τροχιά επαναλειτουργίας το Παρά Θίν’ Αλός και συνολικά η Ζαχάρω σε τροχιά ανάπτυξης με περισσότερους επισκέπτες. Επειδή είναι αρκετά τα χρόνια της εγκατάλειψης και θα χρειαστούν αρκετά χρήματα για να αποδώσει η επένδυση, ίσως θα έπρεπε να είναι για περισσότερα χρόνια η εκμίσθωση. ωστόσο, δεν παύει να είναι θετική εξέλιξη και αποδεικνύει ότι ο κ. Μπαλωμένος από την ΕΤΑΔ κράτησε την υπόσχεσή του», τόνισε.

Η βουλευτής Ηλείας και πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία Αυγερινοπούλου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τον διαγωνισμό, τονίζοντας ότι ανοίγει τον δρόμο για την αξιοποίησή του, έπειτα από αρκετά χρόνια αδράνειας, και ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και της Αυτοδιοίκησης.

«Με την επιτυχή ολοκλήρωση του διαγωνισμού, το εμβληματικό κτίριο στην παραλία της Ζαχάρως θα ξαναβρεί τη χαμένη του αίγλη και η ευρύτερη περιοχή θα αποκτήσει ξανά προοπτικές βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης με τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Επιδίωξή μας είναι η Ηλεία να αποκτήσει ισχυρή θέση στον τουριστικό χάρτη της χώρας και να μετατραπεί σε πόλο έλξης επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, διαμορφώνοντας ένα σύγχρονο και “πράσινο” μοντέλο ανάπτυξης, για αυτό και αποτελεί προτεραιότητα η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα για την ολοκλήρωση του οδικού “δαχτυλιδιού” της Πελοποννήσου», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia