FOLLOW US: facebook twitter

Καλό ξεκίνημα, μέτριο φινάλε

Ημερομηνία: 28-02-2024 | Συντάκτης:

-Ανάμεικτα συναισθήματα στην Ηλεία από τη φετινή κυνηγετική περίοδο 

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Με ανάμεικτα συναισθήματα ολοκληρώθηκε η φετινή κυνηγετική περίοδος, καθώς η χρονιά ξεκίνησε σχετικά καλά, όμως η άνοδος της θερμοκρασίας και ο σχετικά ήπιος χειμώνας δεν ευνόησαν την κάθοδο του θηραματικού πληθυσμού.

Όπως τόνισε στην «Πρωινή» ο αντιπρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου (Γ’ ΚΟΠ), Άλκης Κωνσταντόπουλος, φέτος αυξήθηκαν οι άδειες θήρας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

«Παρότι φάνηκε καλή η χρονιά για τα μεταναστευτικά θηράματα, εντέλει οι καιρικές μεταβολές και ο σχετικά ήπιος χειμώνας δεν βοήθησαν, καθώς ο θηραματικός πληθυσμός στα αποδημητικά ήταν διάσπαρτος διότι δεν κατέβηκαν χαμηλά. Ο αγριόχοιρος παραμένει σε αφθονία, ο λαγός σε καλά επίπεδα, όπως και η πέρδικα», ανέφερε και πρόσθεσε ότι φέτος μειώθηκαν οι γενικές άδειες λόγω της απαγόρευσης στον Έβρο.

«Φέτος αυξήθηκα κατά περίπου 5% οι άδειες στον Πύργο και συνολικά ήταν χίλιες περισσότερες σε όλη την Πελοπόννησο. Ωστόσο, μειώθηκαν οι γενικές άδειες σε σχέση με τις τοπικές και τις περιφερειακές, διότι επιβλήθηκε απαγόρευση θήρας στ Δέλτα του Έβρου, παρότι το συγκεκριμένο μέρος δεν κάηκε. θεωρώ ανεξήγητη την απόφαση, διότι εκτός των άλλων είχε και οικονομικό αντίκτυπο, με συνέπεια αρκετοί κυνηγοί να μείνουν εδώ φέτος», είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Για τα φαινόμενα λαθροθηρίας σημείωσε ότι έχουν μειωθεί αλλά εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι συχνά εντοπίζονται παραβάσεις από νέους κυνηγούς, προσθέτοντας η νομοθεσία περί αποσυμφόρησης των φυλακών οδήγησε στην παραγραφή τέτοιων αδικημάτων.

«Η θηροφυλακή είχε σημαντικές επιτυχίες σε όλη την Πελοπόννησο και συνεχώς προσπαθεί για τον περιορισμό της λαθροθηρίας. Όσο περνάνε τα χρόνια, θα έπρεπε να μειώνεται το φαινόμενο, δυστυχώς όμως βλέπουμε κάποιες φορές νεότερους κυνηγούς να παραβαίνουν τον νόμο», ανέφερε.

Όσον αφορά το κόστος της θήρας, ο κ. Κωνσταντόπουλος επισήμανε ότι με εξαίρεση τα καύσιμα, ο εξοπλισμός παραμένει σε φυσιολογικά επίπεδα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος