FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Καλαματιανός: Μέσα σε δύο χρόνια έχει καταρρεύσει το προεκλογικό τους αφήγημα

Ημερομηνία: 08-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
kalamatianos-dionusis

Πριν τις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019, όλα ήταν εύκολα για τη Νέα Δημοκρατία. Υποσχέσεις για βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, που θα συνοδευόταν από ισχυρή ανάπτυξη.

Τότε, δεσμεύονταν για πολλές και καλές δουλειές, για στήριξη των μικρομεσαίων και των αγροτών. Επίσης, «διαρρήγνυαν τα ιμάτιά» τους για τη νεολαία μας, διατρανώνοντας το πόσο σημαντική και αδικημένη είναι και εξυμνούσαν τις τεράστιες δυνατότητές της. Επιπλέον, εγγυώνταν για την ασφάλεια του πολίτη, ανάγοντάς την, μάλιστα, σ’ έναν από τους βασικούς πυλώνες της προεκλογικής τους εκστρατείας.

Αποδέκτης ανέξοδων υποσχέσεων ήταν και ο νομός Ηλείας. Εξάλλου, ποιος μπορεί να ξεχάσει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, να υπόσχεται, προεκλογικά, άμεσες ενέργειες για το «Πάτρα-Πύργος», παραβλέποντας το γεγονός ότι ο αυτοκινητόδρομος είχε ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζεται.

Πέρασαν, λοιπόν, δύο χρόνια διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία και το αποτέλεσμα, τόσο σε επίπεδο Επικράτειας όσο και σε επίπεδο νομού Ηλείας, είναι θλιβερό και απογοητευτικό.

Καμία από τις υποσχέσεις της Ν.Δ. δεν υλοποιήθηκε. Και όχι μόνο αυτό. Η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη, καθώς πλήθος κυβερνητικών παλινωδιών και κακών χειρισμών κατάφεραν να διαλύσουν και να ακυρώσουν υφιστάμενες δομές, δρομολογημένα και υλοποιούμενα έργα, ενώ η κακή νομοθέτηση έγινε σύνηθες και διαρκές φαινόμενο.

Συγκεκριμένα, σε αντίθεση με όσα εύηχα, μεγάλα και όμορφα υποσχόταν, η κυβέρνηση της Ν.Δ. «κατόρθωσε»:

  • Να αποτύχει στην οικονομική πολιτική της, καθώς, στη Χώρα μας καταγράφεται η τρίτη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρώπη. Μια ύφεση που είχε έλθει πριν ακόμη την πανδημία.
  • Να ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα με την καταστρατήγηση του οκταώρου, με τις απλήρωτες και φθηνές υπερωρίες, με τη μείωση της προστασίας από την απόλυση, με το σπαστό ωράριο στη μερική απασχόληση και άλλα πολλά.
  • Να εκτοξεύσει ξανά την ανεργία και ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει τα μαζικά λουκέτα.
  • Να αποδομήσει τη δημόσια εκπαίδευση και ιδιαίτερα τα Δημόσια Πανεπιστήμια, εξισώνοντάς τα με αμφιβόλου ποιότητας κολέγια.
  • Να αφαιρέσει το δικαίωμα από χιλιάδες υποψηφίους να διεκδικήσουν την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας, εφαρμόζοντας την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.
  • Να μην ενισχύει τη δημόσια υγεία, παρά την υγειονομική κρίση. Μάλιστα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ενώ βρισκόμαστε στο 4ο κύμα της πανδημίας προαναγγέλλει κλείσιμο δημόσιων δομών υγείας.
  • Να αφήσει τους ευάλωτους δανειολήπτες, που βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία πληρωμής, χωρίς καμία προστασία ακόμα και για την πρώτη κατοικία τους, μέσα στη νέα οικονομική κρίση.
  • Να μην μπορεί να ελέγξει την εγκληματικότητα και να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα.
  • Να αφήσει αστήρικτους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους, τους παραγωγούς μας, που βλέπουν τον κόπο και τον ιδρώτα τους να πηγαίνουν χαμένοι και το εισόδημά τους να μηδενίζεται.
  • Και σε λίγο προχωρά ακάθεκτη στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Έχουν αποφασίσει να παραδώσουν στον τζόγο των χρηματιστηρίων και σε άλλες επισφαλείς «επενδύσεις» τις εισφορές των εργαζομένων, τινάζοντας στον αέρα τις σημερινές και μελλοντικές συντάξεις.

Ειδικότερα στον τόπο μας, στην Ηλεία, η Κυβέρνηση έχει φέρει την ισοπέδωση και την καταστροφή. Υπονομεύει την αναπτυξιακή, παραγωγική, εκπαιδευτική και πολιτιστική της προοπτική, ενώ και η δημόσια υγεία βρίσκεται σε πολύ χειρότερο επίπεδο σε σχέση με δύο χρόνια πριν. Ενδεικτικά:

  • Οι εργασίες στον αυτοκινητόδρομο «Πάτρα-Πύργος» έχουν διακοπεί, ύστερα από τη διάλυση των εκτελούμενων εργολαβιών, με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή. Βρισκόμαστε ξανά στον αέρα και περιμένουμε να εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα νέα σχέδια του Υπουργού.
  • Απουσιάζει οποιαδήποτε πρόβλεψη και πλάνο για αξιοποίηση μέρους του Ταμείου Ανάκαμψης στο νομό.
  • Οι δομές υγείας αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.
  • Η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ηλείας εξαφανίζεται από τον ακαδημαϊκό χάρτη και τα Πανεπιστημιακά Τμήματα που λειτουργούν κλείνουν.

Δύο χρόνια μετά, το προεκλογικό αφήγημα της Ν.Δ. έχει καταρρεύσει και έχει αποδομηθεί στη συνείδηση των πολιτών. Ειδικά στο νομό Ηλείας, η οικονομική, επιστημονική και κοινωνική υποβάθμιση του τόπου συνθέτουν ένα γκρίζο πλαίσιο, που δεν επιτραπεί την παραμικρή αχτίδα αισιοδοξίας, όσο και αν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος προσπαθούν, μάταια, να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Δεν μπορούν, πλέον, να πείσουν καμία και κανέναν. Την πραγματική ελπίδα θα τη δώσει μια προοδευτική διακυβέρνηση, που θα διορθώσει τις αδικίες και θα φέρει ξανά προοπτική ανάταξης και ανάτασης στον τόπο μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος