FOLLOW US: facebook twitter

Κακοκαιρία Ελπίς: Σε ποιες περιοχές αποφασίστηκε αργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Ημερομηνία: 24-01-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» πλήττει την Αττική, η χιονόπτωση σε πολλές περιοχές δεν έχει σταματήσει από το πρωί και αναρίθμητοι οδηγοί είναι εγκλωβισμένοι σε μεγάλες οδικές αρτηρίες. Το ρεύμα δεν έχει επανέλθει σε αρκετές περιοχές που είναι από το πρωί χωρίς ρεύμα.

Στην Αττική Οδό υπάρχουν οχήματα από το μεσημέρι, με οδηγούς να καταγγέλουν πως έχουν προχωρήσει μόλις λίγα χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη είναι ευρεία κινητοποίηση του στρατού για την Αττική Οδό. Επιχειρήσεις απεγκλωβισμού γίνονται από έξι διαφορετικά σημεία ώστε να φύγουν οι οδηγοί.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να κηρυχθεί επίσημα γενική αργία αύριο Τρίτη (25/01), σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τις σχετικές ανακοινώσεις  από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη να κάνουν λόγο για αργία στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς και σε Εύβοια, Βοιωτία, Κρήτη και Κυκλάδες θα υπάρχει αργία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των επιχειρήσεων όπως επισήμανε πλην τροφίμων και φαρμακείων.

Το ενδεχόμενο αυτό άλλωστε είχε αφήσει ανοιχτό το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τονίζοντας ότι ι αποφάσεις της κυβέρνησης λαμβάνονται με γνώμονα την εξέλιξη του φαινομένου.

Όπως αναφέρει ο Υπουργός το Δαχτυλίδι, στην οδό Κηφισίας και στην Οδό Πεντέλης πραγματοποιείται επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγών. Οι οδηγοί που απεγκλωβίζονται οδηγούνται σε έξι σημεία, όπου τους υποδέχονται αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων και τους καθοδηγούν σε λεωφορεία.

Έχει εξασφαλιστεί από την Πολιτική Προστασία η φιλοξενία σε ξενοδοχεία, όπου θα έχουν κάθε βοήθεια, ιατρική και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια χρειάζονται.

Στην Ανατολική Αττική και στο Δήμο Μαραθώνα υπάρχουν ακόμα διακοπές ρεύματος.

Τέλος ο Υπουργός ζήτησε και πάλι συγνώμη δείχνοντας ωστόσο πάλι ως υπεύθυνη την Αττική ΟΔΟ ΑΟ.

Ούτε τηλεκπαίδευση

Στην περιφέρεια Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες και στην Κρήτη κηρύσσεται για αύριο κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων.

Συγκεκριμένα αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας, των μέσων μαζικής μεταφοράς, και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.

Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση – δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας.

Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

dikaiologitika.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος