FOLLOW US: facebook twitter

«Καίει» το κτιριακό την Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας – Στον Γεωργιόπουλο οι συνδικαλιστές

Ημερομηνία: 28-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Το θέμα των κτιρίων που στεγάζουν τις υπηρεσίες της Αστυνομίας στην Ηλεία, έθεσαν τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας στον αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Γιώργο Γεωργιόπουλο, τον οποίο επισκέφθηκαν το πρωί της Τρίτης. Ακόμα και το πρόσφατα κατασκευασμένο κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, λόγω της έλλειψης συντήρησης παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα, που έρχονται να προστεθούν στα όσα υπάρχουν εδώ και χρόνια σε άλλες υπηρεσίες στο νομό, όπως στην Αμαλιάδα, την Αρχ. Ολυμπία, τα Λεχαινά, τη Βάρδα, τη Ζαχάρω και την Κρέστενα. Επί της ουσίας μόνο μια υπηρεσία έχει σύγχρονο κτίριο χωρίς προβλήματα, το Α.Τ. Πηνειού στη Γαστούνη.

Ο πρόεδρος της ΕΑΥΣ Ηλείας Παναγιώτης Ζώντος  παρέδωσε υπόμνημα και έθεσε προς ανάδειξη το κτηριακό πρόβλημα που υφίσταται στις αστυνομικές δομές της Δ.Α. Ηλείας. Ευχαρίστησε  τον κ. Γεωργιόπουλο για την συμμετοχή του στην πρωτοβουλία της Ένωσης να ενημερώσει όλους τους φορείς που εμπλέκονται προς ανάδειξη και επίλυση του θέματος προκειμένου να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση καλύτερες συνθήκες εργασίας στο προσωπικό αλλά και καλύτερες παροχές στους πολίτες.

Τέλος ο πρόεδρος των αστυνομικών της Ηλείας, αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ανδρικόπουλου και του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας κ. Κατσιφάρα, σχετικά με την διάθεση νέων μηχανοκίνητων μέσων και ζήτησε από τον κ. Γεωργιόπουλο η Δ.Α. Ηλείας να τύχη της ανάλογης μεταχείρισης.

Ο κ. Γεωργιόπουλος δήλωσε ότι είναι δίπλα στα προβλήματα των αστυνομικών που προσφέρουν στα χρόνια της κρίσης μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Σημείωσε πως θα πρέπει να διαθέτουν τα αναγκαία μέσα και εξοπλισμό, για να νιώθουν και οι ίδιοι ασφάλεια και να μπορούν να κάνουν σωστά της δουλειά τους. Ο ίδιος σχολίασε πως η κατάσταση που επικρατεί στα κτίρια των αστυνομικών υπηρεσιών είναι άσχημη και μαζί με τους δημάρχους του νομού και τους συνδικαλιστές θα αναλάβουν πρωτοβουλία να δώσουν λύση με εγκατάσταση των υπηρεσιών σε καλύτερους χώρους.

Στο θέμα των οχημάτων και εξοπλισμού για την Αστυνομία (αλλά και την Πυροσβεστική) μέσω ΕΣΠΑ, τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πρόσκληση για την προμήθεια από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτ. Ελλάδας και τις τέσσερις Διευθύνσεις στην περιφέρεια. Ο κ. Γεωργιόπουλος σχολίασε πως η Πολιτεία αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες αυτές και η Περιφέρεια εφόσον μπορεί να φείδεται χρημάτων για να καλύψει τις ανάγκες αυτές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος