FOLLOW US: facebook twitter

Ήξεις αφίξεις για τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

Ημερομηνία: 15-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Μέσα στον τρέχοντα μήνα θα ξεκινήσουν να δίνονται τα αναδρομικά προς τους δικαιούχους συνταξιούχους, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου που αναφέρεται στον χρόνο παροχής των αναδρομικών. Ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε επίσης ότι θα δοθούν σε δόσεις, καθώς -όπως σημείωσε- πρέπει να συγκρατηθούν οι δαπάνες.

Ωστόσο, δεν προσδιόρισε ούτε το ύψος του συνολικού ποσού που θα δοθεί ούτε αυτό της πρώτης δόσης τού Οκτωβρίου.

«Όσοι δικαιούνται τα αναδρομικά θα τα πάρουν. Υπολογίζουμε ότι εντός του Οκτωβρίου θα αρχίσουν να δίνονται τα αναδρομικά. Ωστόσο έχουμε κάνει μία μελέτη για το βάθος του χρόνου για τα αναδρομικά, τα οποία θα δοθούν ανάλογα με το τι δικαιούται κάποιος με δόσεις. Με δόσεις γιατί πρέπει να συγκρατηθούν οι δαπάνες.

Μηταράκης: Δύσκολα θα πάρουν τα αναδρομικά μέσα στο 2019 οι συνταξιούχοι

Την ίδια ώρα ο υφυπουργός εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων Νότης Μηταράκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open TV «Ωρα Ελλάδος 7:00» υποστήριξε ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολα θα γίνουν πληρωμές αναδρομικών στους συνταξιούχους εντός του 2019.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου όπως τόνισε ο Μηταράκης, ωστόσο, το οικονομικό επιτελείο θα αναμένει να καθαρογραφούν οι αποφάσεις ώστε να είναι δυνατός ο ακριβής υπολογισμός των ποσών που αναλογούν ανά συνταξιούχο.

Οι όποιες πληρωμές πιθανότατα θα ξεκινήσουν εντός του 2020.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος