FOLLOW US: facebook twitter

Κυβέρνηση: 200 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο στους ευάλωτους

Ημερομηνία: 15-10-2019 | Συντάκτης:

Το δημοσιονομικό περιθώριο που υπάρχει από τον προϋπολογισμό του 2019 επιτρέπει στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια νέα παροχή προς τις ευάλωτες κατηγορίες ανθρώπων, μέχρι το τέλος του έτους.

«Λόγω της άνθισης της ελληνικής οικονομίας, θα υπάρξει ένα πλεόνασμα, το οποίο μας επιτρέπει να δώσουμε ένα ποσό γύρω στα 200 εκατομμύρια σε ευάλωτες κατηγορίες ανθρώπων, το οποίο θα δοθεί τον Δεκέμβριο», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι Συμβαίνει» στο OPEN.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, ανέφερε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» από το υπερπλεόνασμα να χορηγείται σε σταθερή βάση, κάθε Δεκέμβριο.

Θυμίζουμε ότι το 2018 μοιράστηκαν 1,4 εκατ. νοικοκυριά περίπου 800 εκατ. ευρώ.

Τα ποσά που πήραν ξεκινούσαν από τα 200 ευρώ και έφταναν τα 1.200 ευρώ.

Φέτος όμως το ποσό που θα διατεθεί είναι περίπου 200 εκατ. ευρώ. Πράγμα που σημαίνει ότι είτε οι δικαιούχοι θα είναι λιγότεροι, είτε τα τελικά ποσά θα είναι εξαιρετικά μειωμένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Το 2017 μοιράστηκε ως κοινωνικό μέρισμα πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο προβληματισμός του οικονομικού επιτελείου είναι για τον προϋπολογισμό του 2020, καθώς οι Ευρωπαίοι εταίροι της χώρας θεωρούν υπεραισιόδοξη την ελληνική πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,8% το 2020 από 2% φέτος, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε κούρεμα των φοροελαφρύνσεων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος