FOLLOW US: facebook twitter

Κεραμέως πλίνθοι και κέραμοι…

Ημερομηνία: 16-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”119015″ img_size=”full”][vc_column_text]Συνεχίζει  το αδιάφορο σφύριγμα για το φιάσκο στο θέμα της τηλεκπαίδευσης στη χώρα, η υπουργός Παιδείας. Δεν έδωσε εξηγήσεις, δεν μίλησε για λύσεις ή πρωτοβουλίες που απαιτεί η περίσταση. Δεν απευθύνεται στη σχολική κοινότητα, τουναντίον την περιφρονεί επιδεικτικά και απαντά με «8+1 αλήθειες», οι οποίες θα μπορούσε να είχαν τον τίτλο «Ποιος φταίει για τα χάλια του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και την ψηφιακή ντροπή των σχολείων». Χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές, ωστόσο, συνεχίζουν να παλεύουν με τα διάφορα προβλήματα στις ψηφιακές τάξεις ή να πληρώνουν ακριβά το μάθημα αναγκαζόμενοι να συνδέονται με τη webex εκτός ΠΣΔ.

Την ίδια στιγμή, η πίεση για παραίτηση της κ. Κεραμέως εντείνεται. Δεν είναι μόνον ο κακός χειρισμός του ζητήματος της τηλεκπαίδευσης, αλλά και το μέτωπο που εκείνη αποφάσισε να ανοίξει με την επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας των εκπαιδευτικών για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Η πολιτική της κόντρας και του αυταρχισμού που αποφάσισε η κ. Κεραμέως να εφαρμόσει μετέτρεψε τις εκλογές σε δημοψήφισμα, όπως λένε και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί. Και δεν το κέρδισε. Από τους 170.000 εκπαιδευτικούς η «εντολή» της πέρασε μόνο σε 13.168. Το 94% την αποδοκίμασε.

Έτσι, από χθες την παραίτηση της υπουργού ζητεί και η ΟΛΜΕ. Ενόψει της απόπειρας όσων νεοεκλεγέντων αποφασίσουν να μην παραιτηθούν, η Ομοσπονδία τονίζει, με ανακοίνωσή της, ότι «δεν θα τύχουν καμίας αναγνώρισης και νομιμοποίησης από τον κλάδο. Μόνο τον εαυτό τους θα εκπροσωπούν και θα αποτελούν για τον κλάδο ξένο σώμα», ενώ επισημαίνει ότι με τις εκλογές αυτές η υπουργός «έλαβε την απάντηση στο ερώτημα δημοψηφισματικού χαρακτήρα που έθεσε στις 15/10/20, όταν με περισσή αλαζονεία δήλωνε ότι “Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα γίνει και τότε θα μετρήσουμε ποιοι θα πάνε με την ΟΛΜΕ και ποιοι με το υπουργείο”. Η απάντηση λοιπόν που έστειλε ο κλάδος στην υπουργό ήταν ότι σχεδόν το 94% των εκπαιδευτικών τάχθηκαν με τα συνδικάτα τους, με την αποχή τους από τις εκλογές-παρωδία, παρά την κινητοποίηση όλου του διοικητικού μηχανισμού του ΥΠΑΙΘ, του κομματικού μηχανισμού της Ν.Δ., τα “Εντέλλεσθε” της Γενικής Γραμματέως και τις αφόρητες πιέσεις».

Το κλίμα δυσαρέσκειας έχει γενικευτεί σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης και αποτυπώνεται εύγλωττα στην άποψη της ΟΛΜΕ: «Δυστυχώς η υπουργός δεν έχει αντιληφθεί ότι είναι πολιτική προϊσταμένη ενός πολύ ευαίσθητου χώρου, όπως είναι ο χώρος της εκπαίδευσης, που απαιτεί τον διάλογο και ευρείες συναινέσεις κυρίως με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους θεσμικούς εκπροσώπους της. Όφειλε πρώτα εκείνη να επιδιώκει τον συστηματικό διάλογο και τις προτάσεις του κλάδου και όχι να ακολουθεί πρακτικές του τύπου “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”. Πεποίθησή μας πλέον είναι ότι η παραίτηση της κας υπουργού θα προσέφερε περισσότερα στον πολύπαθο χώρο της εκπαίδευσης από την παραμονή της».

Πηγή: efsyn.gr[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot