FOLLOW US: facebook twitter

Στη Δικαιοσύνη για το νερό! – Οργή Μαρίνου για το Συν. ΠΗΝΕΙΟΣ

Ημερομηνία: 16-11-2020 | Συντάκτης:
Έντονη δυσαρέσκεια Μαρίνου για τη απόφαση του ΔΣ του Συνδέσμου Ύδρευσης «Ο Πηνειός» να ζητήσει παρακράτηση πόρων του δήμου Πηνειού από το ΥΠΕΣ

Νέο γύρο «πολέμου» μεταξύ των δήμων της βόρειας Ηλείας προκαλεί η οικονομική διάσταση της διαχείρισης του νερού, μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ύδρευσης «Ο Πηνειός» τον περασμένο μήνα. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, από την οποία απουσίαζαν οι εκπρόσωποι του δήμου Πηνειού  σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, ο πρόεδρος του συνδέσμου, Βασίλης Παπαδόπουλος, προέβη σε μια –αντικειμενικά ασυνήθιστη και πρωτόγνωρη στα αυτοδιοικητικά δεδομένα- εισήγηση, «να αιτηθεί προς το Υπουργείο Εσωτερικών την παρακράτηση των οφειλών για τα έτη2017, 2018 & 2019 ποσού 182.748,41€ του δήµου Πηνειού, σύµφωνα µε τηνπαράγραφο 4 του άρθρου 8 του Κανονισµού Ύδρευσης του Συνδέσµου», η οποία και εγκρίθηκε ομόφωνα από τα παρόντα μέλη.

Η απόφαση προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του δημάρχου Πηνειού, Ανδρέα Μαρίνου, ο οποίος σε δήλωσή του στην Πρωινή για το συγκεκριμένο θέμα, τόνισε ότι θα προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, σημειώνοντας ότι του χρεώθηκαν χρήματα δολίως και αυθαιρέτως υπολογισμένα, τα οποία δεν προτίθεται να πληρώσει.

«Για τη συγκεκριμένη απόφαση θα προχωρήσω σε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα  κατά του προέδρου του Συνδέσμου Β. Παπαδόπουλου, καταρχήν γιατί το ποσόν αυτό που μας χρεώνουν δεν είναι πραγματικό και δεν είναι και τεκμηριωμένο. Μας χρέωσαν αυθαιρέτως και δολίως για τη φετινή χρονιά 120.000 ευρώ (τα υπόλοιπα 60.000 ευρώ είναι παλαιότερες οφειλές) χωρίς να έχουν καν μετρήσει στη Γαστούνη και το Βαρθολομιό. Εννοείται ότι δεν πρόκειται να πληρώσουμε! Μάλιστα θα στείλω στον υπουργό Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκο, τον βεβαιωτικό κατάλογο για να διαπιστώσει και ο ίδιος τι ακριβώς έχει συμβεί. Ο κ. Παπαδόπουλος καταρχήν δεν είναι οικονομολόγος, έχει μαύρα μεσάνυχτα από οικονομικά και παρ’ όλα αυτά, εντελώς αυθαίρετα μας χρέωσε αυτό το ποσόν και μάλιστα μας είχαν κόψει και το νερό. Είμαι λοιπόν κάθετος, θα καταφύγω στον Εισαγγελέα και δεν πληρώνω τίποτα!», τόνισε.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο κ. Παπαδόπουλος, το συγκεκριμένο αίτημα θεωρείται επιβεβλημένο προκειμένου ο σύνδεσμος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του για την επίτευξη του σκοπού του, δηλαδή τη συνεχή και αδιάλειπτη παροχή ύδατος στα μέλη του και την ισότιμη αντιμετώπιση των μελών του.

«Ο Σύνδεσµος βρίσκεται σε δεινή οικονοµική κατάσταση διότι αφενός έχουν δηµιουργηθεί επιπρόσθετα έξοδα µε τη λειτουργία του διυλιστηρίου όπως οι οφειλές του Συνδέσµου προς την ∆ΕΗ ύψους 438.619,00€ και αφετέρου τα τελευταία έτη αν και βεβαιώνονται για τα µέλη του Συνδέσµου τέλη ύδρευσης, τα µέλη δεν είναισυνεπή, ήτοι δεν καταβάλλουν στον Σύνδεσµο το αντίτιµο του παρεχόµενου ύδατος. Εάν και επανειλημμένως µε έγγραφά µας κατανοώντας τις δυσκολίες που αντιµετωπίζουν οι δήµοι, ενηµερώνουµε τα µέλη για τις οφειλές τους και την αναγκαιότητα εξόφλησής τους, οι δύο δήµοι µέλη ο δήµος Ήλιδας και ο δήµος Ανδραβίδας-Κυλλήνης ανταποκρίθηκαν και εξόφλησαν µέρος των αντίστοιχω νοφειλών τους και δεσµεύτηκαν ότι µέχρι το τέλος του έτους θα έχουν εξοφλήσει και το υπόλοιπο των οφειλών τους, ο δήµος Πηνειού παρά τις σχετικές ενηµερώσεις µέχρι σήµερα δεν έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τον Σύνδεσµο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος