FOLLOW US: facebook twitter

«Ισχυρή εντολή για αυτοδύναμη Ελλάδα» ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες από την Ηλεία

Ημερομηνία: 13-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
Προσπάθεια προσέγγισης ψηφοφόρων κομμάτων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

«Δώστε μου ισχυρή εντολή στις 7 Ιουλίου για μια ισχυρή ανάπτυξη, για μια αυτοδύναμη Ελλάδα» επισήμανε χθες κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Ηλεία,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε, με  αυτό το σύνθημα θα πορευτεί η ΝΔ προς τις εκλογές, κάνοντας ταυτόχρονα άνοιγμα και προσπάθεια προσέγγισης στους ψηφοφόρους κομμάτων που βρίσκονται μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι ιδεολογικές διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος ξεθωριάζουν κάτω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, γιατί η ΝΔ είναι η μόνη λύση. Αυτές τις τρεισήμισι εβδομάδες που έμειναν μέχρι τις εκλογές, πρέπει να πείσουμε και τους αμφιταλαντευόμενους συμπολίτες μας, και είναι πολλοί εδώ στην Ηλεία, που πολιτικά τοποθετούνται σε κόμματα, τα οποία μπορεί να βρίσκονται μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, κάποια από αυτά δεν θα κατέβουν καν στις εκλογές, να τους πούμε ότι σήμερα η μόνη σίγουρη επιλογή, η μόνη επιλογή που δεν θα αισθάνεστε καμία τύψη ότι η ψήφος σας μπορεί να πήγε χαμένη, είναι η επιλογή στήριξης της Νέας Δημοκρατίας», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ, ενώ μάλιστα κάποια στιγμή στον πεζόδρομο του Πύργου συνομιλώντας καθ’ οδόν  με πολίτες ζητώντας τη στήριξή τους έκανε αναφορά και στο ΠΑΣΟΚ τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι « Το ΠΑΣΟΚ εδώ στην Ηλεία είναι στην ΝΔ, αυτό βλέπω»!

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μήνυμα εγρήγορσης ενόψει των εθνικών εκλογών: «Στις 26 Μαΐου κάναμε το πρώτο βήμα για τη μεγάλη αλλαγή στη χώρα. Μπορούμε καλύτερα. Κανένας εφησυχασμός, καμία χαλαρότητα, καμία προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος. ‘Όλοι να ‘ ρθείτε να ψηφίσετε, ΄’όλοι να είναι στην κάλπη της 7ης Ιουλίου. Σε αυτήν την προσπάθεια ξέρω ότι θα συνενωθούν πολίτες από διαφορετικές αφετηρίες, γιατί η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις.». Υπογράμμισε δε, τη σημασία που έχει, να δοθεί μέσα από τις εκλογές ξεκάθαρη στήριξη προς τη Νέα Δημοκρατία ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει όπως είπε απρόσκοπτα το σχέδιο της για χαμηλότερους φόρους και εισφορές, νέες καλά αμειβόμενες δουλειές και ασφάλεια για τους πολίτες.

Σε Ολυμπία και Φράγμα Αλφειού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την περιοδεία του στο νομό συνοδευόμενος από τους υποψήφιους βουλευτές του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Ηλεία, από την Αρχαία Ολυμπία, το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο όπου και ξεναγήθηκε από την Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας κ. Ίρις Κόλλια.

Στη συνέχεια έκανε βόλτα και στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου συνομίλησε με κατοίκους, καταστηματάρχες και επισκέπτες και τόνισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να αναδειχθούν -σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση-  ο πολιτιστικός πλούτο, το  brand της Ολυμπίας  και όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Επόμενη στάση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία ήταν το φράγμα του Αλφειού, το οποίο έχει υποστεί ζημιές από κατολισθήσεις και έχει ανάγκη βελτιωτικών έργων και εν συνεχεία πέρασε από τα Μακρίσια όπου συνομίλησε στην αγορά με κατοίκους του χωριού. Λίγο μετά τις 1 το μεσημέρι βρέθηκε στον τελικό του προορισμό, τον Πύργο, όπου περπάτησε στην 28ης Οκτωβρίου, χαιρέτισε στα καφέ πολύ κόσμο και κατέληξε στην καφετέρια της κεντρικής πλατείας στο L’ Opera όπου τον περίμεναν κομματικά στελέχη και φίλοι της ΝΔ όπως και ο νέος περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης  όπου τόνισε ότι μαζί θα εργαστούν για την αλλαγή σελίδας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Υποδοχή εν δυνάμει πρωθυπουργού στον Πύργο

Ωστόσο τον κ. Μητσοτάκη υποδέχτηκε ως μελλοντικό Πρωθυπουργό της χώρας και ο νέος Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος , τονίζοντας ότι αν και δεν είναι κομματικό στέλεχος της ΝΔ αντιλαμβάνεται ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ευρύτατη αποδοχή της ΝΔ στην κοινωνία  και σε αυτές τις εκλογές είναι  θέμα εθνικό και κοινωνικό, να μην δοθεί κομματικό χρώμα αλλά να υπερασπίσουμε αξίες όπως η συνέπεια, η σοβαρότητα και η εργατικότητα «Είμαστε όλοι μαζί σε μια νέα συναίνεση όπως έγινε στην πόλη να γίνει και στη χώρα».  Τον Πρόεδρο της ΝΔ καλωσόρισε  επίσης ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, αναφέροντας ότι τον υποδέχεται όπως υποδέχθηκε κάποτε και τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη υπογραμμίζοντας ότι «εμείς σας εμπιστευόμαστε απόλυτα, το θέμα δεν είναι να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι το πόσο θα μείνετε εσείς στην διακυβέρνηση της χώρας και ευχόμαστε να είναι πολλά τα χρόνια για να υλοποιήσετε το πρόγραμμά σας».

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στα έργα πρώτης προτεραιότητας για την Ηλεία τόνισε ότι «πρώτη του προτεραιότητα θα είναι ο δρόμος πάτρα- Πύργου επισημαίνονται ότι έχει δώσει σαφέστατες εντολές να είναι το πρώτο έργο που θα ξεμπλοκάρει.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος